‹ Alle nieuwsberichten

Nieuw vlaggenschip gepresenteerd: de Honor View 10

Nieuw vlaggenschip gepresenteerd: de Honor View 10

Honor is een merk van het inmiddels bekende Huawei. Waar Honor merk eerst meer gericht was op budgettoestellen, zien we steeds meer high-end vlaggenschepen van Honor verschijnen: de Honor View 10 is hier een voorbeeld van. 

Vlaggenschip

De Honor View 10 heeft een strakke metalen behuizing en een groot 5.99 inch fullHD-scherm met een steeds populairder wordende beeldverhouding van 18:9. Zoals bij veel vlaggenschepen het geval is, zijn ook de schermranden van de View 10 erg smal waardoor het toestel een strakke en high-end uitstraling heeft.

Ook onder de motorkap vinden ook we high-end specs. Zo is er 6GB aan werkgeheugen aanwezig waarmee je heerlijk kunt multitasken en wordt het toestel aangedreven door dezelfde chipset als die van de Huawei Mate 10 Pro. De 64 of 128GB aan intern geheugen zijn bovendien uit te breiden met een microSD-kaartje.

Dubbele camera en Android Oreo

De meeste high-end toestellen zijn voorzien van een dubbele camera dus Honor kon eigenlijk niet achterblijven. Aan de achterzijde van de Honor View 10 vinden we dan ook een dubbele camera van 20- en 16 megapixels. Aan de voorzijde vinden we een 13-megapixelcamera om selfies mee te maken.

Ook best bijzonder: het toestel draait op Android 8.0 Oreo met daaroverheen de eigen schil van Huawei; de EMUI 8.0. Handige extra is dat het toestel ondersteuning biedt voor dual-sim, er een vingerafdrukscanner en 3,5mm poort aanwezig zijn en dat je het toestel razendsnel oplaadt met behulp van de USB-C-aansluiting.

Midranger: de Honor 7X

Naast de Honor View 10 presenteerde Honor nog een nieuw toestel: de Honor 7X. Dit toestel heeft ook een scherm dat bijna zes inches groot is met dezelfde 18:9 beeldverhouding. Ook zijn de schermranden heel erg smal: hij lijkt voor een groot deel dus erg op de Honor View 10. Toch zijn er wel enkele verschillen, de View 10 is immers niet voor niets het nieuwe vlaggenschip.

Zo beschikt de Honor 7X over een iets minder krachtige Kirin 659-processor en heeft het toestel ‘slechts’ 4GB RAM. Ook draait het toestel nog op Android 7, in tegenstelling tot de View 10 die al op Android 8 draait. Ook de camera’s zijn wat minder scherp: aan de achterzijde vinden we een dubbele 16- en 2-megapixelcamera. De selfiecamera aan de voorzijde beschikt over 8 megapixels. Alsnog een erg goede middenklasser dus!

Naar Nederland

Huawei noemde in zijn persconferentie wel Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland, maar Nederland werd helaas niet genoemd. Het is dus voor nu nog onwaarschijnlijk dat de toestellen snel naar Nederland worden verscheept. We gaan er natuurlijk wel alles aan doen om te zorgen dat de smartphones alsnog naar Nederland komen!

Meer nieuws over: