‹ Alle nieuwsberichten

Google lanceert Android Go

Google lanceert Android Go

Tijdens Google I/O kondigde google al een aangepaste Android-versie aan voor minder krachtige toestellen. De eerste versie van de Android Oreo (Go Edition), kortgezegd Android Go, wordt vandaag vrijgegeven. 

Wat is Android Go?

Android Go is een ‘lichtere’ versie van Android 8. Google heeft deze versie ontwikkeld voor een snel groeiende groep smartphonegebruikers in landen zoals China en India. Smartphones die in de EU en VS populair zijn, zijn hier vaak te duur. Deze Android-versie is dan ook speciaal ontwikkeld om te draaien op goedkopere toestellen.

Wat is het verschil tussen Android Go en Android Oreo?

Veel van dit soort goedkopere toestellen hebben veel minder RAM-geheugen en minder snelle processors dan toestellen uit de hogere segmenten. Android Go is dan ook speciaal ontwikkeld voor toestellen met 512MB tot 1GB aan RAM-geheugen. Android Go zorgt ervoor dat apps minder opslagruimte gebruiken wat natuurlijk erg handig is voor dit soort toestellen met weinig werkgeheugen.

Ook hebben sommige Google-apps speciaal aangepaste versies die beter geschikt zijn voor toestellen die draaien op Android Go, YouTube Go is hier een voorbeeld van. Wanneer je de Play Store op een Go-toestel opent vind je hier ook apps die door Google aangeraden voor je toestel, zoals Lite-versies van bepaalde apps. Dat betekent echter niet dat je alleen maar Lite- en Go-versies van apps kunt installeren. Als je Pokémon GO wil installeren en spelen kan dat ook gewoon. Wel is het dan zeer waarschijnlijk dat je Android Go-toestel gaat haperen.

Data-saver

In de opkomende markten waar Google op doelt, wordt ook vaak gebruik gemaakt van kleine databundels. Google legt met Android Go dan ook de focus op datamanagement. In apps zoals Google Chrome is de functie databesparing standaard ingeschakeld en je kunt per app aangeven of deze in de achtergrond gebruik mag maken van je dataverbinding. Zo overschrijd je je kleine databundel minder snel.

Wil je graag nog meer weten over (de technische aspecten van) Android Go? Bekijk dan de video hieronder waar de product manager van Android Go, Arpit Midha, Android Go voor het eerst presenteert tijdens Google I/O 2017. 

Meer nieuws over: