‹ Alle nieuwsberichten

Officiële renders van de Redmi 5 en 5 Plus!

Officiële renders van de Redmi 5 en 5 Plus!

Gelekte informatie en officiële renders: dit weten we tot nu toe van de Xiaomi Redmi 5 en -5 Plus!

Nadat eerder deze week al informatie over de nieuwe budgettoestellen van Xiaomi uitlekte via een keuringsinstantie, heeft een woordvoerder van de fabrikant vandaag afbeeldingen van de Redmi 5- en 5 Plus op Twitter gezet. Hoewel beide telefoons pas donderdag officieel worden gepresenteerd, is er nu dus al veel over bekend. De specificaties zijn om je vingers bij af te likken!

Baanbrekend beeldscherm

Wat meteen opvalt in de gelekte informatie is de beeldverhouding op de toestellen. Xiaomi kiest namelijk voor de 18:9-verhouding. Het voordeel van deze ratio is dat het scherm langer is, maar de telefoon niet in dezelfde mate breder is. Hierdoor heb je een groot beeldscherm, zonder dat de telefoon onhandig vasthoudt. Tot nu toe kennen we schermen met deze verhouding alleen van de echte highend-toestellen, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Xiaomi gaat hiermee dus de allergrootsten achterna en is de eerste fabrikant die zo’n beeldscherm op een budgettelefoon toepast!

Volgens de uitgelekte informatie krijgt de Redmi 5 een 5.7-inchbeeldscherm met een HD+resolutie van 720 x 1440 pixels. De Xiaomi Redmi 5 Plus heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een groter beeldscherm van 5.99 inch met een resolutie van 2160 x 1080 pixels.

Uitstekende hardware

Het beeldscherm lijkt niet de enige highend-specificatie die Xiaomi toepast in de nieuwe budgettelg. De Redmi 5 Plus zal namelijk naar verwachting draaien op de Snapdragon 625-processor. Deze chipset kennen we van andere grote, populaire toestellen, zoals bijvoorbeeld de Motorola Moto G5S, Huawei Nova en de BlackBerry KEYone. Je mag dus ook zeker wat verwachten van de prestaties! De Redmi 5 krijgt naar verwachting de Qualcomm Snapdragon 450-processor.

De Xiaomi Redmi 5-telefoons zijn de opvolger van de Xiaomi Redmi Note 4 en Xiaomi Redmi 4X. Volgens analisten zijn dit de bestverkopende telefoons ter wereld, dus dat belooft veel goeds voor deze nieuwe Redmi-smartphones!

Wanneer verkrijgbaar?

Donderdag worden de Redmi 5-telefoons officieel gepresenteerd. Naar verwachting komen de telefoons officieel niet uit in Nederland, maar natuurlijk gaan we er alles aan doen om te zorgen dat je de Redmi 5-telefoons bij ons kunt kopen! Houd voor alle informatie onze website in de gaten.

Bronnen: Tweakers, GizmoChina