Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Skype alleen met T-Mobile legaal

Woensdag 22 april 2009, 09:29:56

Telecomproviders KPN en Vodafone mogen niet langer hun klanten met een internetabonnement verbieden VOIP te gebruiken. Dat zegt een meerderheid van de Tweede Kamer. Providers verbieden VOIP-diensten als Skype nu op telefoons.

Netwerk aanpassen

Zowel in de voorwaarden van KPN als in die van Vodafone staat dat klanten met een internetabonnement voor mobiele telefoons of smartphones geen gebruik van voip mogen maken. SP-Kamerlid Arda Gerkens wil dat Vodafone en KPN hun voorwaarden aanpassen. Als providers zeggen dat het netwerk het niet aan zou kunnen, moeten ze hun netwerk aanpassen, maar niet de dienst verbieden. Ik vraag me af of dit sowieso wel mag van de wet data is immers data, of het nu informatie is of spraak. VOIP is niet illegaal.

T-Mobile wel

De PvdA en SP hebben vragen over de kwestie gesteld. Bij T-Mobile is het wel toegestaan om VOIP over zijn 3G-netwerk te gebruiken. Telfort heeft net als Vodafone en KPN een expliciet verbod in zijn voorwaarden staan.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Huawei P9 Lite Black

Huawei P9 Lite Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl