Klantenservice zaterdag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Skype alleen met T-Mobile legaal

Telecomproviders KPN en Vodafone mogen niet langer hun klanten met een internetabonnement verbieden VOIP te gebruiken. Dat zegt een meerderheid van de Tweede Kamer. Providers verbieden VOIP-diensten als Skype nu op telefoons.

Netwerk aanpassen

Zowel in de voorwaarden van KPN als in die van Vodafone staat dat klanten met een internetabonnement voor mobiele telefoons of smartphones geen gebruik van voip mogen maken. SP-Kamerlid Arda Gerkens wil dat Vodafone en KPN hun voorwaarden aanpassen. Als providers zeggen dat het netwerk het niet aan zou kunnen, moeten ze hun netwerk aanpassen, maar niet de dienst verbieden. Ik vraag me af of dit sowieso wel mag van de wet data is immers data, of het nu informatie is of spraak. VOIP is niet illegaal.

T-Mobile wel

De PvdA en SP hebben vragen over de kwestie gesteld. Bij T-Mobile is het wel toegestaan om VOIP over zijn 3G-netwerk te gebruiken. Telfort heeft net als Vodafone en KPN een expliciet verbod in zijn voorwaarden staan.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 
Xiaomi Mi A1 64GB Black

Xiaomi Mi A1 64GB Black

 
Samsung Galaxy J5 (2017) J530 16GB Black

Samsung Galaxy J5 (2017) J530 16GB Black

 
Huawei P Smart Black

Huawei P Smart Black

 
Nokia 6.1 32GB Black

Nokia 6.1 32GB Black

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.