‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 48 | 2017

Het telecomoverzicht van week 48 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: na Snapchat volgen ook Twitter en Instagram met updates, Alcatel heeft een leuke actie en hoe zorgt Google ervoor dat mensen niet meer stiekem kunnen meegluren op jouw toestel? 

Instagram en Twitter krijgen update

Gister schreven we al over de grote Snapchat-update en Instagram wil duidelijk niet achterblijven bij zijn grote concurrent. Je kunt er nu namelijk voor kiezen om foto’s die je via Instagram naar privégespreken verstuurt meerdere keren af te laten spelen. Dat betekent dat diegene naar wie je de foto stuurt, de foto onbeperkt kan blijven zien en hij niet naar één keer openen ‘verdwijnt’. Ook wordt er een Remix-functie toegevoegd aan privéchats. Dit houdt in dat je de foto’s die je als privébericht ontvangt kunt bewerken en weer terugsturen. Niet echt noodzakelijk, maar wel leuk. Twitter voegt een wat praktischer functie toe: Bookmark. Door op het Bookmark-icoon onder een tweet te tikken, kun je een tweet bewaren voor later. Je vindt de tweet dan terug onder je ‘bookmarks’. Het is nog even afwachten tot de functie wordt uitgerold naar alle gebruikers.

Bron: Androidworld

Ontvang tijdelijk een headset van JBL bij aankoop van de Alcatel IDOL 5!

Ken jij de Alcatel IDOL 5 al? De achterkant van dit toestel is vervaardigd van metaal, waardoor het er erg premium uitziet! Daarnaast beschikt de telefoon over een scherpe 13-megapixelcamera en de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken. Tijdelijk ontvang je bij aanschaf van dit toestel een bluetooth headset van JBL ter waarde van €49,99,- cadeau! De actie geldt tot en met 31 januari 2018 en daarna heb je nog twee weken de tijd om je product te registreren via www.alcatelpromotions.com. Bewaar je factuur en IMEI goed, deze heb je namelijk nodig om het toestel te registreren! Na je registratie heb je de headset zo snel mogelijk in huis en kun je draadloos van je favoriete muziek genieten.

Nooit meer stiekem meegluren dankzij Google

Vind jij het ook zo vervelend als er mensen de hele tijd mee zitten te gluren wanneer jij een WhatsAppje typt? Google wil pottenkijkers tegengaan met behulp van kunstmatige intelligentie. Twee Google-onderzoekers zijn bezig met het project ‘electronic screen protector’ en deze moet meeglurende ogen spotten. Dit gebeurt dus met behulp van kunstmatige intelligentie, maar ook de selfiecamera wordt ingezet. Je toestel heeft het dan al binnen twee milliseconden door als er een tweede paar ogen naar je scherm zit te turen. De technologie is voor nu alleen maar beschikbaar op een Google Pixel, maar als dit erg goed blijkt te werken en er veel vraag naar is, is het niet ondenkbaar dat Google de technologie beschikbaar zal stellen voor andere Android-toestellen.

Bron: Android Planet