‹ Alle nieuwsberichten

Tamagotchi binnenkort op je telefoon!

Tamagotchi binnenkort op je telefoon!

Kon je vroeger ook geen genoeg krijgen van je digitale huisdier de Tamagotchi? Dan is er goed nieuws! Gamemaker Bandai blaast het spel namelijk nieuw leven in.

Wij hebben hem ook allemaal gehad: de Tamagotchi. Het huisdier woonde in een ronde sleutelhanger van felgekleurd plastic met een klein zwart-wit-schermpje. Je pet had eten, liefde en training nodig om groter en beter te worden. Je Tamagotchi ging dood als je hem te weinig eten, liefde of training gaf. Daarna kun je een nieuw ei krijgen waar een nieuw diertje uitkomt, maar moest je dus wel helemaal opnieuw beginnen. Het spel werd een enorme rage en maker Bandai mikt erop dat de nieuwe versie ook zo’n succes wordt.

Het spel komt in 2018 uit voor iOS en Android, maar de precieze datum is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat niet alleen het device waar je het spel op speelt is veranderd. Ook het uiterlijk van het huisdier is vernieuwd.

Waar het huisdier eerst een zeer minimalistisch, pixelig uiterlijk had, verandert dat nu. In plaats van pixels gaat de nieuwe Tamagotchi door het leven als modern Manga-figuurtje, weergegeven in kleur. Niet iedereen zal het eens zijn met deze vernieuwing, omdat het minimalistische natuurlijk ook deel van de charme was, maar anderen zullen het juist een verlichting vinden

De app krijgt de naam ‘My Tamagotchi Forever’ en zal gratis te spelen zijn. Je kunt kleine aankopen doen om de ontwikkeling van het diertje te versnellen. Wederom zorg je voor het huisdier door samen kleine spelletjes te spelen, hem te wassen, poep op te ruimen en bijvoorbeeld het licht uit te doen wanneer het tijd is om te slapen. Als je je inschrijft op de officiele Tamagotchi-website, maar je zelfs kans je eigen Tamagotchi-personage te krijgen! Iedereen in de game kan dan spelen met jouw karakter.

Bronnen: Androidworld, WANT

Meer nieuws over: