‹ Alle nieuwsberichten

Wat is er eigenlijk nieuw aan de OnePlus 5T?

Wat is er eigenlijk nieuw aan de OnePlus 5T?

Vorige week is de OnePlus 5T gepresenteerd. Velen keken hier lange tijd naar uit en de hoge verwachtingen zijn waargemaakt! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan dit toestel, ten opzichte van zijn voorganger?

Wat is er verbeterd aan de OnePlus 5T?

We beginnen met het uiterlijk, hier vallen namelijk een aantal dingen op. Zo is het scherm van de 5T groter dan dat van de 5. Waar de OnePlus 5 een 5.5-inchbeeldscherm met een verhouding van 16:9 had, heeft de 5T een display van 6.0-inch met een 18:9-verhouding. Ook de randen rondom zijn kleiner, want de vingerafdrukscanner van de 5T is verplaatst naar de achterkant.

Zeer vernieuwend is de Face Unlock-functie, die veel wegheeft van de hagelnieuwe iPhone X. Je tikt twee keer op het beeldscherm dan registreert de frontcam het gezicht van degene die de telefoon vastheeft, waarna het toestel wordt ontgrendeld. Dit gaat razendsnel, de telefoon heeft hier namelijk maar een halve seconde voor nodig! Je hoeft dus alleen maar naar de telefoon te kijken om hem te unlocken.

Ook in de camera’s aan de achterkant zijn veranderingen doorgevoerd. Net als op de OnePlus 5 heeft de 5T weer twee camera’s aan de achterkant, alleen is de functie hiervan veranderd. De tweede camera van de 5 was een telelens, maar op de 5T is de tweede camera gelijk aan de eerste en wordt ingezet voor het Bokeh-effect bij portretten. Ook wordt er gebruikgemaakt van een nieuwe technologie, ‘Intelligente pixeltechnologie’, die de hoeveelheid licht die elke pixel opvangt maximaliseert. Hierdoor krijg je scherpere, helderdere foto’s met minder ruis!

Wat is er hetzelfde gebleven?

Niet alle specificaties van de OnePlus 5T zijn veranderd. Zo zit er evenveel werkgeheugen (6 GB) in als in de 5, en is ook weer de Snapdragon 835-processor gebruikt. Wat ons betreft is het geen probleem dat hierin geen verandering is aangebracht, want dit zijn uitstekende specs! Bij het model met 6 GB RAM, hoort een opslagruimte van 64 GB. Ook kun je kiezen voor een exemplaar van 8 GB werkgeheugen, met 128 GB opslag.

Gelukkig is de 5T ook weer voorzien van Dash-charge, het laadsysteem van OnePlus waarmee je je telefoon extreem snel oplaadt. Daarnaast is weer gebruikgemaakt van een unibody, metalen behuizing, 3.5mm-poort en alertslider aan de zijkant van de telefoon. Ook draait de 5T weer op de eigen schil: OxygenOS, een zeer schone versie van Android.

En het tofste wat gelijk is gebleven: de prijs van de 5T zal bijna gelijk zijn aan die van de 5! Net zo enthousiast geworden als wij? Houd dan de pagina van de OnePlus 5T in de gaten, voor meer informatie over bestellen en levering!

Meer nieuws over: