‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 46 | 2017

Het telecomoverzicht van week 46 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Telegram krijgt een update met handige toevoegingen, nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S9 en OnePlus’ nieuwste toestel: de OnePlus 5T!

Telegram krijgt handige update

Deze week heeft de berichtendienst Telegram een update gekregen met een aantal nieuwe functies en verbeteringen. Zo worden meerdere achter elkaar verstuurde foto’s en video’s samengevoegd in een album, wat de chat wat overzichtelijker maakt. Ook zorgt dit ervoor dat je maar één notificatie krijgt in plaats van een aparte notificatie voor alle foto’s en video’s apart. Ook krijg je een nummer te zien wanneer je foto’s selecteert om te versturen: zo kun je zelf kiezen in welke volgorde je ze wil versturen. Als laatste is de mogelijkheid toegevoegd om berichten op te slaan. Je kunt ze dan versturen naar ‘Bewaarde berichten’. Via het menu kun je de berichten terugvinden en eventueel de oorspronkelijke locatie van het bericht opzoeken.

Bron: Androidworld

OnePlus presenteert OnePlus 5T

Gisteren presenteerde OnePlus de opvolger van zijn OnePlus 5: de OnePlus 5T. De grootste verandering aan het toestel ten opzichte van zijn voorganger is het vergrote scherm. Dit is nu 6 inches groot in plaats van 5.5 inches, terwijl het toestel zelf maar 0,02 cm langer en 0,01 cm breder is geworden. Dit komt doordat OnePlus de schermranden van het toestel aanzienlijk smaller heeft gemaakt. Hierdoor is er geen plaats meer voor de vingerafdrukscanner aan de voorzijde: deze is dan ook verhuisd naar de achterkant. Daarnaast is het mogelijk om het toestel te ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning met behulp van de camera. Hiervoor worden dus geen speciale 3D-sensoren gebruikt zoals bij de iPhone X het geval is. Ook de camera heeft een upgrade gekregen: deze moet betere foto’s gaan maken bij weinig licht.

Bron: Nu.nl

Samsung Galaxy S9 wordt waarschijnlijk al voor het MWC gepresenteerd

Afgelopen jaar werden de Samsung Galaxy S8-toestellen pas eind maart gepresenteerd, maar er zijn geruchten dat de Galaxy S9 al in februari gepresenteerd gaat worden: nog voor het Mobile World Congress plaatsvindt. Dit was ook het geval bij de Galaxy S5, S6 en S7, alleen de Galaxy S8 werd pas in maart gepresenteerd. Dit gerucht komt van een Italiaanse techjournalist, Ricciolo, die ook de presentatiedata van de Galaxy S7 en S8 juist wist te voorspellen. Ricciolo voorspelt ook dat de Galaxy S9 zal beschikken over een dubbele camera een een 3D-camera aan de voorzijde waarmee het mogelijk is om het toestel met je gezicht te ontgrendelen. Daarnaast zijn er nog geruchten dat Samsung naast de ‘reguliere’ Galaxy S9 ook nog een mini-versie van het toestel gaat presenteren met een 5-inchscherm. Het laatste toestel uit de Galaxy S-reeks met een mini-versie was de Galaxy S5.

Bron: All About Phones

Meer nieuws over: