‹ Alle nieuwsberichten

Volgende iPhone kan hd-video afspelen

De volgende iPhone zou door een nieuwe av-kabel een alternatief moeten vormen voor Apple TV, meldt een Britse site. De nieuwe iPhone zou hd-beelden op een tv kunnen weergeven met een maximale resolutie van 720p of 1080i.

Voorraden

Apple zou Authorized Resellers gevraagd hebben om de voorraden van de huidige av-kabels op te maken en te wachten op de nieuwe kabel, die samen met de nieuwe iPhone deze zomer gelanceerd zou worden.

HD in de iTunes Store

De kabel zou naast hd-materiaal ook sd-beelden op tv kunnen brengen. De huidige iPhone 3G kan beelden via een composiet kabel doorgeven met een maximale resolutie van 480i, de iPod Touch kan 480p aan. De nieuwe iPhone zou ook beelden in 720p en 1080i kunnen afspelen. Apple zou de kabel maken, om zo de verkoop van hd-materiaal in de iTunes Store aan te zwengelen. Op dit moment wordt in Nederland nog geen hd-materiaal via de iTunes Store verkocht. Phone News verwacht verder dat er minstens één iPhone komt die een scherm heeft met een hogere resolutie dan de huidige 480x320 pixels.

Geruchtenstroom

Dit hd-gerucht is de nieuwste in een stroom geruchten over een nieuwe iPhone, die in juni tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple in juni geïntroduceerd zou worden. Eerder geruchten waren dat Apple drie varianten van de iPhone op de markt brengt en dat de opvolger van de iPhone 3G een 1,2GHz-processor meekrijgt. Komende zomer komt in elk geval nieuwe software uit voor bestaande iPhones, met daarin veel veranderingen ten opzichte van de huidige firmware.

Meer nieuws over: