‹ Alle nieuwsberichten

Samsung onthult nieuwe processor!

Samsung onthult nieuwe processor!

Het was wachten op de nieuwste Exynos-processor van de hand van Samsung, en nu heeft het bedrijf deze onthuld! Waarschijnlijk zullen de S9 en Note 9 op deze processor draaien, dus dit geeft ons alvast een heel klein inkijkje in deze toestellen!

De Exynos 9810 is op veel vlakken verbeterd ten opzichte van Exynos 8895. Zo kan de nieuwe processor sneller mobiele data binnenhalen, zelfs snelle dan de mobiele internetverbindingen die nu beschikbaar zijn in Nederland (zoals 4G). Je haalt met deze processor namelijk data binnen met 1.2Gb per seconde!

De CPU van de nieuwste Exynos is ook sneller. Dat betekent dat de processor overall sneller is, doordat berekeningen sneller worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het openen van apps. Ook het verwerken van grafisch informatie kan in een veel hoger tempo, doordat de GPU is verbeterd. Dit betekent dat telefoons met deze chipset beter geschikt zijn voor bijvoorbeeld gamen en VR. Met deze processor ben je dus voorbereid op de toekomst!

Voor de precies prestaties van bijvoorbeeld de Galaxy S9 en de Galaxy Note 9, zoals bijvoorbeeld het RAM-geheugen, zullen we natuurlijk moeten wachten op de benchmarks van deze telefoons. Die zijn natuurlijk pas in te zien wanneer deze telefoons gepresenteerd zijn.

Op basis van vorige toestellen, ligt het voor de hand aan te nemen dat Samsung de nieuwe Europese versies van highend-toestellen uitrust met de nieuwe Exynos-set, en dat de modellen voor de Amerikaanse markt op de nieuwste Snapdragon-processor draaien. Het ligt dus voor de hand dat de Exynos 9810 en de Qualcomm Snapdragon 845 qua prestaties erg op elkaar zullen lijken. Aangezien de Qualcomm Snapdragon 845 volgende maand gepresenteerd wordt, hebben we dan indirect ook iets meer informatie over de Exynos-processor van Samsung!

Bronnen: GSMArena, Android Authority

Meer nieuws over: