‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomweekoverzicht van week 45 | 2017

Het telecomweekoverzicht van week 45 | 2017

Wat gebeurde er deze week in telecomland? Hier een overzicht! De langverwachte Xiaomi Mi Mix 2 nu verkrijgbaar in Nederland, Nokia is bijna klaar om de Nokia 8 van de nieuwste software te voorzien en Twitter voert een radicale verandering door.

Xiaomi Mi Mix 2 nu verkrijgbaar!

De Xiaomi Mi Mix 2 is een smartphone waar veel mensen al lang op wachtten. De uitzonderlijk kleine bezels zijn namelijk zelfs dunner dan die van de iPhone X of Samsung Galaxy S8! Dit geeft het toestel echt een heel opvallend uiterlijk. De voorkant bestaat namelijk bijna uitsluitend uit het prachtige beeldscherm. Het scherm heeft zelfs geen ‘inham’ aan de bovenkant, omdat de selfiecamera ónder het scherm is geplaatst. Daarnaast is ook de binnenkant van het toestel zeer bewonderenswaardig: de pijlsnelle Snapdragon 825-processor, een enorm 6 GB werkgeheugen en zeer goede camera’s, en dat voor een relatief zeer betaalbare prijs! Wij zijn echt enthousiast!

Bron: Belsimpel.nl

Twitterberichten nu maximaal 280 tekens!

Karakteristiek aan Twitter was de begrenzing in het aantal tekens per bericht. Zorgen dat je boodschap in maximaal 140 tekens overkomt zorgt ervoor dat je direct to the point en bondig bent. Woensdag heeft Twitter deze limiet echter verhoogd naar 280 tekens. Dit opent een hele wereld aan nieuwe mogelijkheden. De eerste langere uitingen hebben al veel leuke resultaten opgeleverd, waaronder berichten met na elk woord een enter, en bijvoorbeeld de New York Yankees maakten van de mogelijkheid gebruik om alle jaren op te noemen dat ze de World Series wonnen.

Bron: NRC

Nokia maakt beloftes waar

Bij de comeback van Nokia beloofde de fabrikant dat de toestellen extra snel software-updates zouden krijgen. De harten van veel tech-liefhebbers maakten een sprongetje bij deze aankondiging: als je telefoon altijd op de nieuwste software draait, heb je altijd beschikking over de nieuwste opties en bovendien is dit veel veiliger dan met en ouder besturingssysteem rond te lopen. Deze week bleek dat Nokia deze belofte waarmaakt. Afgelopen maand kregen eigenaar van de Nokia 8 de kans om Android 8.0 te beta-testen. Deze test is nu compleet, wat betekent dat de Nokia 8’s binnenkort voorzien worden van het nieuwe besturingssysteem. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat dit niet lang zal duren.

Bron: GSMArena

Meer nieuws over: