‹ Alle nieuwsberichten

Live je locatie delen met Google Contacten

Live je locatie delen met Google Contacten

Veel apps komen de laatste tijd met de functie om je realtime locatie te delen met vrienden. Het lijkt erop dat we deze functie binnenkort ook kunnen verwachten in Google Contacten. 

Realtime locatie delen

Sommige mensen staan er een beetje huiverig tegenover, anderen vinden het een uitkomst: de mogelijkheid om je realtime locatie te delen. Dat betekent dat de persoon met wie je je locatie deelt, live kan zien waar jij je op dat moment bevindt.

Het klinkt misschien een beetje Big Brother-achtig, maar het kan best wel handig zijn. Wanneer je ’s avonds in je eentje op pad bent, kan het je een veilig gevoel geven als anderen kunnen zien waar je bent. Ook kun je er voor kiezen om je locatie live te delen wanneer je op weg bent naar bijvoorbeeld een vriend. Hij weet dan precies wanneer je voor zijn voordeur staat, omdat hij kan zien waar je bent.

Andere apps

Google Contacten zal niet de enige zijn met de mogelijkheid om je locatie realtime te delen. Nog niet zo lang geleden introduceerde WhatsApp de functie en via Google Maps is hij al een tijdje beschikbaar. Via Google Maps deel je de locatie via een link of via je contacten. Het is dus niet zo gek dat Google de functie direct in Google Contacten wil integreren: dat scheelt een extra stap.

Google Contacten

Hoe weten we nu dat de functie waarschijnlijk aan Contacten gaat toevoegen? Google heeft dit nieuws zelf namelijk niet naar buiten gebracht en de functie is ook niet te vinden in de laatste bètaversie van de app. Op het eerste gezicht tenmiste…

Een slimmerik bij Android Police is namelijk in de code van de bètaversie gedoken, en wat blijkt? Deze geeft aanwijzingen voor de functie die het mogelijk maakt om je realtime locatie via de app te delen. De functie lijkt hetzelfde te werken als in Google Maps, of dit ook zal zo zijn moet nog blijken. Misschien weten we er na de volgende update meer over!

Bron: Android Police