‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 44 | 2017

Het telecomoverzicht van week 44 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Nokia presenteert de Nokia 2, HTC kondigt twee nieuwe toestellen aan en Googles CEO onthult zijn hoogste prioriteit: een hamburger. Je leest het hier!

Nokia presenteert Nokia 2

HMD Global heeft afgelopen week de Nokia 2 gepresenteerd. Dit toestel gooit vooral hoge ogen met de krachtige accu van 4.100mAh. We zien de laatste tijd steeds meer grote accu’s verschijnen en de budgetvriendelijke Nokia 8 volgt deze trend. Het toestel draait op een Snapdragon 212-chip, in combinatie met 1GB RAM. Het interne geheugen bedraagt 8 GB: niet erg groot dus, maar het is uit te breiden met behulp van een geheugenkaartje. Een groot pluspunt van het toestel is dat het vervaardigd is van aluminium: dat zie je niet vaak bij toestellen uit deze prijsklasse en zorgt ervoor dat het toestel geen goedkope look heeft.

De hoogste prioriteit van Googles CEO: een hamburger

Je zou denken dat de CEO van Google zich bezig houdt met belangrijker zaken, maar niets is minder waar: Sundar Pichai tweette dat hij alles laat vallen om erachter te komen hoe een hamburger eruit hoort te zien. Waarom hij dat doet? Een scherpe twitteraar ontdekte dat Googles hamburger-emoji er heel anders uitziet dan die van Apple en vooral op één kritiek punt afwijkt. In plaats van dat de kaas bovenop de burger ligt (zoals het volgens mij ook hoort), heeft Google de plak kaas in zijn emoji ónder de burger geplaatst. Sundar Pichai, CEO bij Googe, liet weten zo snel mogelijk uit te zoeken waar de kaas nu hoort.

HTC kondigt twee nieuwe toestellen aan

Het eerste toestel dat is aangekondigd is de HTC U11+. Dit toestel lijkt erg op de HTC U11, zoals de naam al doet vermoeden. Net als de U11 beschikt de U11+ over een Snapdragon 835-chipset, maar het geheugen is verdubbeld van 64GB naar 128 GB. Ook het geluid heeft een boost gekregen: dat is volgens HTC 30% luider. Als laatste is de accu vergroot: deze is nu 3930mAh. Het toestel draait op Android 8 Oreo. Het andere toestel dat is gepresenteerd, is de HTC U11 Life. Dit is HTC’s eerste Android One toestel: HTC’s eigen schil is dus niet op het toestel te vinden. De U11 Life draait op een Snapdragon 630 en er is 3GB werkgeheugen aanwezig. Het werkgeheugen bedraagt 32GB en is uit te breiden met behulp van een geheugenkaartje tot maar liefst 2TB. Het toestel is aan beide kanten uitgerust met een 16-megapixelcamera. Net als de HTC U11 en HTC U11+ beschikt ook de HTC U Life over Edge Sense: HTC’s knijpfunctie.

Meer nieuws over: