‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 43 | 2017

Het telecomoverzicht van week 43 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: WhatsApp komt eindelijk met de functie waar je al tijden op zat te wachten, Instagram rolt ‘Go Live With A Friend’ uit en ook OnePlus heeft nieuws… Wat dat nieuws is, lees je hier!

EINDELIJK: berichten intrekken op WhatsApp

Wie heeft er niet een keer net dát appje verstuurd naar net de verkeerde persoon? Volgens mij is het iedereen wel een keer overkomen. Op dat soort momenten had je maar al te graag de mogelijkheid gehad om je bericht als de wiedeweerga in te trekken. Helaas was dat niet mogelijk. Tot nu! WhatsApp heeft eindelijk de functie die het mogelijk maakt om berichten in te trekken geactiveerd. Yay! Als je nu na het ingedrukt houden van je eigen bericht op het prullenbakje drukt, krijg je de mogelijkheid om het bericht te verwijderen. Het bericht wordt dan verwijderd voor alle ontvangers. Ook verdwijnt de notificatie bij de ontvangers van het bericht

Bron: Androidworld

De OnePlus 5T: meer dan een gerucht?

Al een tijdje gonst het nieuws over het internet: OnePlus zou een nieuwe versie maken van zijn OnePlus 5: de OnePlus 5T. Verschil tussen de 5 en de 5T zou een groter scherm zijn. Er was namelijk kritiek op de OnePlus 5 dat de bezels nog relatief groot waren voor een high end-toestel: de OnePlus 5T zou een antwoord kunnen zijn op deze kritieken. Volgens geruchten krijgt de 5T een 6-inchsscherm met een 18:9-verhouding. Door de smalle schermranden verhuist de vingerafdrukscanner naar de achterzijde van het toestel. Vorig jaar bracht OnePlus ook al de OnePlus 3T uit: een toestel dat hetzelfde ontwerp had als de 3, maar een geupgrade accu, soc en frontcamera had. Bij de 5T lijken onder de motorkap geen veranderingen te zijn doorgevoerd, de laatste foto’s zeggen dat we de 5T op 16 november kunnen verwachten.

Bron: Androidworld, Tweakers

Want samen is gezelliger

Instagram is al langere tijd meer dan een platform waar je een vierkante foto van jezelf kunt plaatsen. Zo is er een verhaalfunctie aan de app toegevoegd, kun je elkaar persoonlijke berichten sturen en heb je de mogelijkheid om te livestreamen: net Facebook eigenlijk. Soms voelt het echter een beetje gek om in je eentje tegen je telefoon te praten terwijl je jezelf filmt, dus daar heeft Instagram wat op gevonden: livestreamen met een vriend. Door de optie ‘Go Live With A Friend’ in te schakelen, kun je je stream delen met één van je vrienden. Het scherm wordt dan in tweeën gesplitst zodat jullie volgers jullie samen kunnen zien. Zat van je vriend? Dan gooi je ‘m gewoon uit je livestream en nodig je iemand anders uit.

Bron: Android Planet