‹ Alle nieuwsberichten

Testversie Android 8.0 Oreo uitgebracht voor Nokia 8

Testversie Android 8.0 Oreo uitgebracht voor Nokia 8

HMD Global, het Finse bedrijf dat 10 jaar lang de Nokia-merknaam mag gebruiken heeft een bètaversie van Android 8.0 Oreo uitgebracht voor het nieuwste vlaggenschip van de fabrikant, de Nokia 8. Gebruikers kunnen zich aanmelden via een speciale website en na het invullen van verschillende gegevens is de update beschikbaar om te downloaden.

Cleane Androidschil

De Nokia 8 werd eerder dit jaar aangekondigd en was de eerste high-end smartphone van HMD Global, die in februari al de goedkopere Nokia 3, 5 en 6 aankondigde. Een van de grote speerpunten van het toestel is de cleane Androidversie, wat nagenoeg een stock Android gevoel geeft. Er zijn enkele kleine aanpassingen doorgevoerd, waaronder de Glance-mogelijkheid, de aangepaste camera-app omdat er twee camera's aanwezig zijn op de achterkant en een eigen support-app. De fabrikant verzekerde updates voor nieuwe Android-versies en beveilging snel door te voeren en dat is in de afgelopen maanden ook het geval geweest. De laatste securitypatch voor het toestel is die van oktober, maar vanaf nu biedt het bedrijf ook een mogelijkheid om een bètavariant van Android Oreo te downloaden voor dit toestel.

Betalabs

Via een speciale website kun je je inschrijven om deze software te kunnen gebruiken, waarbij je onder andere het IMEI-nummer in moet voeren van het toestel. De update wordt vervolgens binnen twaalf uur aangeboden als OTA-update op de smartphone. OTA staat voor Over The Air en als gebruiker hoef je dus geen lastige handelingen uit te voeren. In de changelog van de update lezen we onder andere dat er picture-in-picture-mogelijkheden gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat je bijvoorbeeld op een website kunt scrollen, terwijl er in de rechterhoek van het scherm nog een YouTube-video afspeelt. De snelheid om het toestel op te starten is verbeterd en je kunt nu gebruikmaken van 'notification dots'. Zo zie je bijvoorbeeld bij de Gmail-applicatie een klein puntje staan wat betekent dat je ongelezen berichten hebt. Het gaat uiteraard niet om een final versie van de software, wat betekent dat er nog wat bugs aanwezig kunnen zijn. Als je als gebruiker weer terug wilt naar Android 7 Nougat is dat ook geen probleem, maar dan moet je wel rekening houden met het moeten uitvoeren van een hardreset, waardoor al je data van je telefoon wordt gehaald.

Android 8.0 voor elke Nokia 8?

Nokia 8Wanneer de volledige Android 8.0 Oreo-update wordt uitgerold voor elke Nokia 8-gebruiker is nog onbekend, maar het uitgeven van deze testsoftware laat wel zien dat HMD Global zijn klanten serieus neemt. De software met weinig aanpassingen en de high-end hardware maken van de Nokia 8 een interessante Android-smartphone. De krachtige Snapdragon 835-processor wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64GB opslag. Het scherm heeft een diagonaal van 5,3 inch en heeft een resolutie van 2560x1440 pixels. Er is een geheugenkaartslot aanwezig en foto's maak je met de 13-megapixelfrontcam of de dubbele camera op de achterkant. Filmen kan in een 4K-resolutie en de accu heeft een capaciteit van 3090mAh uur. Tevens zijn er ook dual-simvarianten van de Nokia 8 te verkrijgen, waarin je dus twee sims kunt gebruiken, mits je geen gebruikmaakt van een microSD-kaart.