‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 42 | 2017

Het telecomoverzicht van week 42 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Google gaat hackers betalen in een speciaal programma, je verwacht het niet maar Snapchat maakt het perfecte Halloween-kostuum en in WhatsApp bèta duikt een nieuwe functie op. Je leest het hier!

Google gaat hackers betalen?!

Het lijkt op het eerste gezicht een beetje vreemd: Google heeft tijdens het Google Playtime Developers-event een programma aangekondigd dat hackers beloont. Met het Google Play Security Reward-programma wil google dat hackers in samenwerking met ontwikkelaars van populaire apps op zoek gaan naar beveiligingsproblemen. Het gaat hier dus om zogenaamde ‘white hat hackers’: hackers die geen kwaad in de zin hebben. Wanneer de hacker een foutje heeft gevonden en deze samen met de ontwikkelaar heeft opgelost, dan geeft Google de hacker, na de fout zelf onderzocht te hebben, 1000 dollar. Onder andere Tinder, Dropbox en Snapchat doen al mee aan het programma.

Bron: Androidworld, Tweakers

Snapchat maakt het perfecte Halloween-kostuum

Halloween is al jaren mateloos populair in Amerika, maar het griezelfeest wint langzamerhand ook in Nederland veel populariteit. Met dit Halloween-kostuum weet je in ieder geval zeker dat iedereen met jou op de foto wil! Snapchat heeft namelijk een kostuum gemaakt van de populaire dansende hotdog. Dat betekent dat je nu zelf de dansende hotdog kunt zijn! Wel moet je er wat voor over hebben: het hotdog-kostuum (volgens Snapchat “made of 100% beef, but never starts it!”) heeft een prijskaartje van $79,99, omgerekend zo’n €68.

Bron: The Verge

Live je locatie delen via WhatsApp

Al lang werd verwacht dat WhatsApp een functie zou toevoegen waarmee je je locatie live kunt delen, deze week is de functie voor het eerste verschenen in WhatsApp bèta. Tot nu toe was het alleen mogelijk om je huidige locatie te delen maar met de nieuwe functie kun je je live locatie voor een bepaalde tijd delen. Handig als je een vriend wilt laten weten hoe laat hij je kan verwachten. Hij kan via je live locatie precies volgen waar je bent en wanneer je voor zijn deur zal staan! Je kunt zelf kiezen hoe lang je je locatie wilt dellen: 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Heb je op 1 uur geklikt maar ben je na drie kwartier al op je bestemming aangekomen? Dan kun je handmatig ‘stoppen met delen’ kiezen.

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: