‹ Alle nieuwsberichten

Officieel: de nieuwe Nokia 7!

Officieel: de nieuwe Nokia 7!

Op een evenement heeft HMD Global, het moederbedrijf van telefoonfabrikant Nokia, de nieuwe Nokia 7 aangekondigd. Het gaat om een aantrekkelijke middenklasser met 4GB of 6GB RAM, Android Nougat en een grappige ‘bothie’ functie! Hieronder lees je meer over deze nieuwe Android-telefoon.

Nokia 7: Behuizing van glas en aluminium

De behuizing ziet er stijlvol uit en is vervaardigd uit een combinatie van glas en aluminium. Dat geeft het toestel een premium-look. Verder valt de vingerafdrukscanner aan de achterkant op, waarmee je het toestel snel en gemakkelijk kunt ontgrendelen.

Aan de voorkant pronkt een full HD-beeldscherm van 5.2 inch. Helaas zien we geen ‘bezelless design’ met minimale schermranden, zoals we dat tegenwoordig vaak wel zien (zoals bij de Samsung Galaxy S8, LG G6 en de LG Q6). De resolutie is echter wel dik in orde.

Middenklasse: tussen de Nokia 6 en de Nokia 8 in

Qua prijs en specificaties vult de Nokia 7 het gat tussen de Nokia 6 en 8. Daardoor heeft Nokia nu in iedere klasse van de markt een telefoon: van de budget Nokia 3 tot aan de high-end Nokia 8. In China is de Nokia 7 te koop voor zo’n 319 euro (4GB) en 346 euro (6GB). Het is nog even afwachten wat de prijs in Europa gaat worden.

Zuinige Snapdragon-processor ingebouwd

De Nokia 7 draait op een zuinige Qualcomm Snapdragon 630-chipset. Die zorgt voor prima prestaties, maar is ook erg zuinig. Gecombineerd met de 3000mAh-accu moet je het dus wel een tijdje kunnen uithouden. De processor wordt ondersteund door een Adreno 508-GPU (grafische processor).

Andere specificaties

De Nokia 7 krijgt een 16-megapixelcamera aan de achterkant en een selfiecamera van 5 megapixels aan de voorkant. Daarnaast is de Nokia 7 voorzien van een leuke ‘bothie’ functie. Hiermee maak je met beide camera’s tegelijk een foto. Op die manier kun je bijvoorbeeld met al je vrienden tegelijkertijd op de foto!

Als besturingssysteem is Android 7 Nougat geïnstalleerd, maar volgens Nokia zelf is het toestel klaar voor de nieuwste versie (Oreo). Daarnaast beschikt de Nokia 7 over een IP54-certificering: je kunt dus gerust bellen of whatsappen in de regen, maar een stukje zwemmen met je telefoon is niet aan te raden.

Nokia 7 beschikbaar in Nederland

Naar verwachting komt de Nokia 7 binnenkort naar Nederland. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk. In China gaat het toestel in ieder geval vanaf 24 oktober over de toonbanken. Zodra het toestel beschikbaar is, vind je de beste deals natuurlijk bij Belsimpel.nl!

Bron: Tweakers, Androidworld

Meer nieuws over: