‹ Alle nieuwsberichten

Gefeliciteerd! T-Mobile heeft het snelste 4G-netwerk van Nederland

Gefeliciteerd! T-Mobile heeft het snelste 4G-netwerk van Nederland

Gisteren maakte Ookla bekend dat het 4G-netwerk van T-Mobile in een dataspeedtest als snelste in Nederland uit de bus kwam. In de test haalde T-Mobile een gemiddelde downloadsnelheid van 65,06 Mbps en een uploadsnelheid van 17,5 Mbps.

Ookla

Ookla is het bedrijf achter de Speedtest-app en de webpage speedtest.net en kan op die manier heel nauwkeurig (en bovendien onafhankelijk) meten hoe snel het internet bij verschillende providers is. Over de hele wereld zijn er meer dan 10 miljard snelheidstests uitgevoerd, waarin de snelheid en kwaliteit van mobiele en vaste netwerken is getest.

Door de verschillende tests die in Nederland zijn uitgevoerd met elkaar te vergelijken, kwam Ookla tot de conclusie dat het netwerk van T-Mobile het allersnelste was. De test is gebaseerd op data uit het tweede en derde kwartaal van 2017 die gemeten zijn op zowel toestellen die draaien op Android als iOS.

Veel masten

Hoe kan het dat T-Mobile sneller is dan andere providers? T-Mobile laat op zijn website weten dat het bedrijf meer dan elfduizend 4- en 4,5G-masten op maar liefst 4.700 verschillende locaties in Nederland heeft: hierdoor hebben ze ook de hoogste mastdichtheid.

Ook legt Rachid El Hattachi, Chief Technology Officer bij T-Mobile Nederland uit dat het aantal frequenties de afgelopen maanden is uitgebreid zodat er meer downloadcapaciteit is. Door dit soort maatregelen heeft T-Mobile volgens Ookla zowel voor upload als download het snelste 4G-netwerk. Gefelicteerd!

Meer nieuws over: