‹ Alle nieuwsberichten

Eerste smartphone met opvouwbaar scherm komt eraan

Eerste smartphone met opvouwbaar scherm komt eraan

Al tijden wordt erover geschreven: smartphones met dubbele en/of opvouwbare schermen. Waar men lang dacht dat Samsung als eerste op de proppen te komen met zo’n toestel, lijkt Chinese smartphonefabrikant ZTE nu de primeur te hebben.

Grotere schermen

De trend van steeds grotere smartphoneschermen is al een paar jaar aan de gang. Toch willen we niet allemaal een supergroot toestel meeslepen. Het gevolg? Steeds smallere schermranden. Er zit echter een grens aan de grootte van de schermranden, waardoor een toestel met een 6-inchscherm toch vrij fors blijft.

Dan biedt een toestel met een opvouwbaar scherm uitkomst. Met zo’n toestel heb je wél de beschikking over een groot scherm, maar door het op te vouwen neemt het veel minder ruimte in in je broekzak of handtas. Samsung heeft al eerder een toestel uitgebracht met een scherm aan twee kanten: de Hennessy. Dit toestel beschikt echter nog over een fysiek toetsenbord, maar kan wel gezien worden als de voorloper van moderne opvouwbare smartphones.

Samsung Hennessy

ZTE Axon M

De Axon M is naar alle waarschijnlijk het eerste toestel met een opvouwbaar schermdat op de markt zal komen. Het toestel beschikt volgens geruchten over twee 6.8-inchschermen, mét touchscreen, die met behulp van een scharnier opgevouwen kunnen worden. Eenmaal opgevouwen zou het toestel nog geen 1 cm dik zijn.

Wel is de term ‘opvouwbaar’ een beetje misleidend: het gaat namelijk om twee aparte schermen: er is dus niet één groot scherm dat je dubbel kunt vouwen. Hoe en of deze schermen samen gaan werken, is nog niet duidelijk. Het ligt voor de hand om aan te nemen dat, eenmaal uitgevouwen, deze schermen samen gebruikt kunnen worden. Het is nog niet duidelijk of de schermen naar buiten of naar binnen gevouwen worden. In het eerste geval betekent dat dat het toestel opgevouwen misschien ook wel te gebruiken is.

Specificaties

Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel draaien op Android 7.1.2: nog niet op de nieuwe Android Oreo dus. Daarnaast draait het toestel volgens bronnen op een, redelijk gedateerde, Snapdragon 820-processor en heeft het 4GB aan werkgeheugen.

De accu heeft een capaciteit van 3120 mAh: dit lijkt vrij veel, maar de vraag is hoe energiezuinig de twee schermen zijn. Ook vinden we op tekeningen een 20-megapixelcamera aan de schermkant. Wij zijn benieuwd of deze camera zich onder het scherm bevindt, of dat er in het scherm een uitsparing is gemaakt, zoals bij de iPhone X het geval is.

Bron: Androidworld

Meer nieuws over: