‹ Alle nieuwsberichten

Huawei Mate 10 Pro officieel: high-end smartphone zet in op Artificial Intelligence

Huawei Mate 10 Pro officieel: high-end smartphone zet in op Artificial Intelligence

Huawei heeft zojuist de Mate 10 Pro gepresenteerd, een high-end smartphone die wordt aangedreven door de eigen ontwikkelde HiSilicon Kirin 970-processor. Naast de rauwe processorkracht van die chipset zet de fabrikant ook hoog in op AI-mogelijkheden, oftewel artificial intelligence van die chip.

Huawei kiest voor een ander design

Huawei heeft zojuist op een eigen evenement in Duitsland de nieuwe Mate 10 Pro gepresenteerd. Deze smartphone valt direct op door zijn minimalistische design met erg smalle schermranden, het grote AMOLED-scherm en de high-end specificaties. Op de achterkant zien we een dubbele camera en er wordt gebruikgemaakt van de Kirin 970-processor. Deze is niet alleen erg krachtig, maar hiermee zet het bedrijf ook in op artificial intelligence, dankzij de AI-chip. Deze processor werd al gepresenteerd op de IFA 2017, maar de Mate 10 Pro is de eerste smartphone die hier daadwerkelijk gebruik van maakt. 

Wat direct opvalt aan het toestel is dat ook Huawei kiest voor een nagenoeg randloos design, een langwerpige schermverhouding en een toestel met minimale schermranden. Het scherm heeft een diagonaal van 6 inch met een resolutie van 2160x1080 pixels, waardoor de pixeldichtheid op 402 uitkomt. Er is gekozen voor een AMOLED-paneel, dit zorgt ervoor dat de kleuren van het scherm afspatten, het contrast erg hoog is de kijkhoeken fijn zijn. Daarnaast zorgt dit type scherm ook voor een langere accuduur, aangezien pixels individueel kunnen worden in- en uitgeschakeld, waardoor veel stroom bespaart kan worden.

Qua overige specificaties zien we 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslag, dat niet uit te breiden is. De accu heeft een capaciteit van 4000mAh en kan dankzij de USB C 3.1-poort snel worden opgeladen door middel van eigen technologie van de fabrikant. Verder heeft de telefoon verschillende sensoren en features zoals infrarood, NFC, GPS, een gyroscoop en barometer. Op de achterkant is een vingerafdrukscanner verwerkt waarmee je het toestel razendsnel kunt unlocken, en Bluetooth 4.2 is aanwezig. De Mate 10 Pro draait op Android 8.0 Oreo en is voorzien van de vernieuwde EMUI 8.0-schil. Je kunt twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken, met als voordeel dat je met één toestel bereikbaar bent op twee verschillende telefoonnummers.

HiSilicon Kirin 970-processor: Artificial Intelligence

De processor in de Mate 10 Pro is de nieuwe Kirin 970-chipset, uitgerust met acht rekenkernen. Vier daarvan worden gebruikt voor de intensieve taken, zoals zware berekeningen terwijl de andere vier worden gebruikt voor de lichtere taken. Huawei zet flink in op de AI-mogelijkheden van het toestel met behulp van een eigen neural processing-unit, want kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker. Dankzij deze unit leert het toestel van jouw gebruik en voert dus geen onnodige handelingen uit, die ervoor zorgen dat de telefoon trager wordt. "It's born fast and stays fast" aldus Huawei. Dat uit zich ook in de accuduur, want volgens de Chinese fabrikant moet die rond de twee dagen liggen. De AI-mogelijkheden worden ook gebruikt bij het maken van foto's, waardoor plaatjes beter verwerkt kunnen worden.

Huawei Mate 10 Pro

Dubbele camera

Op de achterkant van dit toestel, bestaande uit een mix van metaal en glas, zijn twee camera's te vinden. De ene sensor heeft een resolutie van 20 megapixels, terwijl de andere foto's schiet van 12 megapixels. Door de combinatie van deze twee sensoren schiet je prachtige plaatjes en kun je allerlei speciale features gebruiken. Denk heirbij bijvoorbeeld aan een zoomfunctie waarbij je geen verlies hebt van kwaliteit. Je kunt ook foto's maken in HDR- of panorama-stand, documenten inscannen of foto's in zwart-wit schieten. Filmen kan in een maximale resolutie van 4K en Huawei is weer een samenwerking aangegaan met de bekende fabrikant Leica, om zo te zorgen voor uitmuntende lenzen. Met de frontcam schiet je plaatjes van 8 megapixels en kun je filmen in een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels.

Actie

Bij het plaatsen van een pre-order van de grijze of bruine Mate 10 krijg je in de periode van 16 oktober tot en met 16 november een Moleskine Smart Writing Set cadeau, ter waarde van € 299,00. Registreren kan tot en met 31 december via deze Huawei-website, waarna je de set binnen 4 weken thuisgestuurd krijgt van Huawei. Deze set bestaat uit een stylus, digitaal notitieblok en een lederen Moleskine opbergcase. Met deze set kun je aantekeningen maken door zelf echt te schrijven met een pennetje, of bijvoorbeeld schetsen of tekeningen maken op echt papier. Je (aan)tekeningen worden direct gedigitaliseerd, waarna je ze kunt bewerken of door kunt sturen. Dit werkt extra snel en wat bovendien handig is, is dat je aantekeningen worden omgezet in een goed leesbaar lettertype, zodat niet alleen jij, maar ook kennissen, vrienden of collega's deze kunnen lezen.

Pre-order

De Huawei Mate 10 Pro is per direct te pre-orderen voor een bedrag van € 799,00, waarbij je de keuze hebt uit de sprankelende grijze kleur of de luxueuze bruine variant.