Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Sony Ericsson schrapt banen en boekt verlies

Fabrikant Sony Ericsson zit in zwaar weer. De joint-venture maakte gisteren bekend dat ze het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 370 miljoen hebben geleden en 2000 extra banen gaan schrappen.

Neergaande Spiraal

De neergaande spiraal is nog niet tot stoppen gebracht. Sony Ericsson zit in een vrije val en maakte het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw verlies. In totaal werd 370 miljoen euro verlies geleden over het begin van 2009. Dit is inclusief 12 miljoen euro aan herstructureringskosten. De joint-venture reserveert 200 miljoen euro extra voor een kostenbesparingsprogramma.

Banenverlies

De omzet van het bedrijf viel van 2,7 miljard euro vorig jaar naar 1,74 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar. Tweeduizend extra banen komen te vervallen. Dit is bovenop het aangekondigde banenverlies van 2000 mensen afgelopen maart.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5s Plus Grey

Motorola Moto G5s Plus Grey

 
Xiaomi Mi A2 32GB Black

Xiaomi Mi A2 32GB Black

 
Apple iPhone SE 32GB Black

Apple iPhone SE 32GB Black

 
Sony Xperia XZ2 Compact Black

Sony Xperia XZ2 Compact Black

 
Huawei P Smart+ Black

Huawei P Smart+ Black

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.