‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 40 | 2017

Het telecomoverzicht van week 40 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: WhatsApp ontwikkelt eigen emoji, je kunt een enquête houden op Instagram en plastic simkaarten zijn hopelijk binnenkort verleden tijd. Lees hieronder meer!

 

WhatsApp komt met eigen emoji

Ongeacht welk besturingssysteem je op je telefoon hebt, tot op heden gebruikte je altijd de emoji van Apple in WhatsApp. Dit gaat veranderen! De ontwikkelaars van WhatsApp komen namelijk met hun eigen emoticons. Logisch, want de dienst is groot genoeg om zélf met emoji te komen, in plaats van die van Apple te gebruiken.

OMG, gaan dan nu alle emoji veranderen? Nee! Uit de ontwerpen blijkt dat de emoji van WhatsApp ontzettend lijken op de bestaande emoji van Apple. Wees dus gerust, je kunt nog steeds de perzik-emoticon sturen als je het hebt over de ronde billen van je buurvrouw of buurman.

 

Instagram Stories: wat zijn poll-stickers?

Al je haar eraf scheren of toch niet? En koop je die vette broek of besteed je dat geld aan bier in de kroeg? Lastige keuzes, waarbij je soms wel wat hulp van je vrienden kunt gebruiken. Instagram speelt hier goed op in met een poll-sticker: een kleine enquête die je aan je Stories toe kunt voegen.

Hoe werkt het? Simpel. Voeg een foto toe aan je Instagram-verhaal en veeg vervolgens omhoog om de stickers tevoorschijn te halen. Hier zie je nu ook de poll-sticker. Klik deze aan, voer een vraag en twee antwoorden in en you’re ready to go!

De kijkers van je verhaal stemmen op de enquête, dus prutsen met de resultaten zit er niet in.

Weg met die plastic simkaart, tijd voor een e-Sim

e-Bikes, e-sigaretten en nu ook e-simkaarten: het houdt niet op met de e-wereld. Stiekem zijn wij hier wel blij om, want die plastic simkaarten vinden wij vrij irritant. Altijd van simkaart moeten wisselen als je overstapt naar een provider is onhandig. Met een e-simkaart is dit probleem opgelost: de e-simkaart behoort niet tot een bepaalde provider en via je instellingen kun je zelf een nieuwe provider instellen.

Omdat er nu nog weinig apparaten op de Nederlandse markt zijn die een e-simkaart ondersteunen, is het nog niet bekend vanaf wanneer Nederlandse providers e-simkaarten zullen ondersteunen. Wij hopen in ieder geval dat er snel meerdere toestellen komen met ondersteuning voor een e-sim! Zodra dit het geval is, geven we jullie natuurlijk direct een update.