‹ Alle nieuwsberichten

Nieuw op social media

Nieuw op social media

De afgelopen week zagen we veel nieuwtjes voorbijkomen omtrent Snapchat, Instagram en WhatsApp. Omdat dit allemaal lastig bij te houden is, zetten we alle nieuwtjes overzichtelijk voor je in één nieuwsbericht!

VR-kunst bekijken met Snapchat

In samenwerking met Jeff Koons, een bekende Amerikaanse beeldend kunstenaar, is Snapchat een kunstproject gestart. Je kunt een aantal van Koons kunstwerken zien in Virtual Reality (VR) met behulp van de app. Je kunt de kunstwerken echter niet overal openen zoals je dat wel met andere filters en VR-elementen van Snapchat kunt doen: Koons kunstwerken zijn alleen op bepaalde locaties te zien. In grote parken in de Verenigde Staten, Canada Engeland, Brazilië, Frankrijk en Australië zie je ze al.

Snapchat heeft aangegeven dat de ‘standbeelden’ niet voor altijd op dezelfde plek zullen blijven staan: na een paar weken ‘verhuizen’ ze naar een nieuwe locatie. Op de website kun je zien welke standbeelden waar te bezichtigen zijn. Amsterdam staat er nog niet tussen, maar als wellicht dat één van Koons werken in de toekomst nog tijdelijk naar Amsterdam verhuist.

Whatsapp komt met eigen emoji

Waar WhatsApp tot nu toe altijd de emoji van Apple gebruikt, komt daar in de toekomst misschien verandering in. In de nieuwste bèta-versie van WhatsApp voor Android zijn namelijk nieuwe emoji ontdekt. Heel bijzonder is het niet dat WhatsApp zijn eigen emoji ontwikkelt: zij kwamen als eerste met onder andere de middelvinger-emoji en ontwikkelden voor de Olympische spelen ook hun eigen emoji. Wat wel opvallend is, is dat de emoji heel erg op die van Apple lijken. Of de nieuwe icoontjes op deze manier ook echt van toegevoegde waarde ziijn, valt dus te betwisten.

Poll-stickers in Instagram Stories

Goed nieuws voor iedereen die eerst goedkeuring nodig heeft van al zijn vrienden voordat een nieuw kledingstuk aangeschaft wordt: de nieuwe Poll-stickers van Instagram. Je kunt zelf aangeven welke vraag je stelt en hebt dan de optie om twee antwoorden in te voeren. Mensen die je Story bekijken kunnen stemmen door op één van de opties te drukken: om de resultaten te zien moet je omhoog vegen. Op die manier kun je eerst al je vrienden raadplegen, voordat je die nieuwe broek of dat nieuwe vest koopt.

Meer Instagram-nieuwtjes

Het toevoegen van poll-stickers is niet het enige verandering die Instagram heeft doorgevoerd: je hebt nu ook de mogelijkheid om je Story te delen via Facebook. Een opvallende move, want Facebook beschikt inmiddels ook al een tijdje over zijn eigen Stories-functie. Deze is andersom niet te delen op Instagram. Geven ze op deze manier (eindelijk) toe dat Facebook Stories niet succesvol zijn?

Bron: Androidworld, Bright, RTLnieuws, The Verge

Meer nieuws over: