‹ Alle nieuwsberichten

Gelekte afbeelding toont mogelijk uiterlijk van de Huawei Mate 10 Pro

Gelekte afbeelding toont mogelijk uiterlijk van de Huawei Mate 10 Pro

Er is een afbeelding gelekt met het vermoedelijke uiterlijk van de Huawei Mate 10 Pro. De doorgaans betrouwbare bron Evan Blass plaatste de afbeelding op Twitter. Op de afbeeldingen is een mooi, groot beeldscherm te zien dat bijna de gehele voorkant van het toestel bedekt. Daarnaast valt de dubbele Leica camera op de achterkant op. Hier lees je meer over de gelekte afbeeldingen en specs!

Gelekte afbeelding van evleaks

De gelekte plaatjes van ‘evleaks’ tonen een mooi, schermvullend beeldscherm. Het lijkt er dus op de Huawei de trend volgt op het gebied van smartphones met zeer dunne bezels. Het geeft het toestel in ieder geval een futuristisch design!

Aan de achterkant valt de dubbele Leica-camera op. De camera’s zijn, volgens deze afbeelding, net als bij de Mate 9 weer onder elkaar geplaatst. Een andere opvallend detail is de horizontale strook die over de behuizing loopt. Deze heeft een afwijkende kleur, waardoor het toestel zich duidelijk onderscheidt van de concurrentie qua design.

Huawei Mate 10 Pro specificaties: focus op kunstmatige intelligentie

Voor de verdere specificaties blijft het nog even gissen tot de release date. Wel gaat er het gerucht dat er naast deze Mate 10 Pro, er ook een gewone Mate 10 en een Mate 10 Lite op de markt komen. Het Pro-model, dat naar verluidt op deze afbeeldingen te zien is, heeft volgens de geruchten 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslagcapaciteit. Het bijna schermvullende beeldscherm zou een aardig formaat van 6 inch meekrijgen.

Daarnaast is er veel gespeculeerd over de chipset. Huawei heeft inmiddels bekendgemaakt dat de nieuwste Kirin 970-soc in de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro zal zitten. Dit chipje biedt een aantal zeer bijzondere nieuwigheden. Zo kan de chip dankzij kunstmatige intelligentie (met behulp van slimme algoritmes) taken verdelen over het geheugen. Op die manier kan de chipset meer taken uitvoeren op één chipset, wat er uiteindelijk voor moet zorgen dat het design nog compacter kan worden.

Huawei Mate 10 release date

Huawei heeft een event aangekondigd op 16 oktober, waarop de toestellen onthuld worden. Nog even afwachten dus voor het uiteindelijke design van de Huawei Mate 10! De kosten voor deze Pro liggen naar verwachting tussen de 800 en 900 euro. Een aardig bedrag, maar daarvoor krijg je dus wel het eerste toestel met een chipset die Kunstmatige Intelligentie ondersteunt! Kan je niet wachten? Kijk hieronder een filmpje van zijn vooranger: de Mate 9.

Bron: Androidplanet, Tweakers, Twitter 'Evleaks'

Meer nieuws over: