‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 39 | 2017

Het telecomoverzicht van week 39 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: dankzij LG kun je voortaan muggen wegjagen met je telefoon, Google introduceert een app waarmee je het smartphonegebruik van je kinderen in de gaten kunt houden en mogen we binnenkort meer tekens gebruiken op Twitter? Je leest het hier!

Muggen wegjagen met je telefoon

Het muggenseizoen is in Nederland inmiddels al bijna over, maar in India kennelijk nog niet! LG heeft daar namelijk een smartphone die voorzien is van een functie die muggen weg moet kunnen jagen. Deze functie, Mosquito Away genaamd, is geïntegreerd in de achterkant van het toestel en is eigenlijk een grote, ronde speaker. Uit deze speaker komt namelijk een ultrasoon geluid dat muggen weg moet jagen en zo muggen rondom de gebruiker van het toestel weghoudt. Dit geluid is gelukkig niet hoorbaar voor mensen. Ook is het toestel voorzien van een stand, zodat je de telefoon eventueel op tafel kunt zetten om de muggen te verjagen.

Bron: Tweakers

Meer schrijfruimte op Twitter?

Back in the days is Twitter natuurlijk bekend geworden om zijn ultrakorte berichten. Waar je op Facebook nog wel eens ultralange statusupdates voorbij ziet komen, is dat op Twitter niet het geval. Nu wil Twitter echter misschien wel af van de restrictie van maximaal 140 tekens. Twitter zegt namelijk dat hun “onderzoek aantoont dat de limiet van karakters een grote oorzaak is van frustratie voor mensen die in het Engels tweeten”. Daarom is Twitter nu een test aan het uitvoeren met een kleine groep gebruikers: zij kunnen tot 280 tekens per bericht versturen. Wanneer deze test eindigt, en of hij eventueel uitgerold wordt naar Nederland, is nog niet bekend. Wel vragen we ons af of deze test een succes zal zijn: zit de kracht van Twitter ‘m niet juist in het feit dat alle berichten kort zijn?

Bron: Tweakers

Google Family Link

In de Verenigde Staten heeft Google een app beschikbaar gesteld die het mogelijk maakt voor ouders om een kinder-Google-account te maken dat gekoppeld kan worden aan het eigen account. Op die manier kan het smartphone- of tabletgebruik van de kinderen in de gaten gehouden worden. Handig: want zo kun je je kind je oude smartphone of tablet geven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over wat ze ermee gaan doen. Ouders kunnen zo onder andere bepalen welke apps de kids kunnen downloaden, hoe lang de kinderen schermtijd hebben en is er de mogelijkheid om het apparaat op afstand te vergrendelen. Het account werkt voor kinderen tot en met 12 jaar, daarna kunnen ze een eigen account aanmaken.

Bron: The Verge

Meer nieuws over: