‹ Alle nieuwsberichten

Nokia ziet winst verdampen in het eerste kwartaal van 2009

Nokia zag het afgelopen kwartaal de winst dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008 van 1,22 miljard euro naar 55 miljoen. De grootste telecomproducent van de wereld blijft echter optimistisch over de toekomst.

Slechtste jaar ooit

Nokia beleeft in 2009 naar verwachting het slechtste jaar ooit. Door de economische crisis is de vraag naar mobieltjes flink gedaald. Het bedrijf verwacht dat het verkoopvolume van mobieltjes dit jaar met 10 procent zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De omzet van Nokia ging het afgelopen kwartaal met 27 procent omlaag tot 9,3 miljard euro. In een meer positieve noot zei topman Olli-Pekka Kallasvuo dat de vraag voorspelbaarder is geworden in het tweede kwartaal. Dit komt doordat de voorraad van niet-verkochte mobieltjes bij winkels substantieel is gedaald. Analisten waren opgelucht dat het bedrijf zijn marktaandeel heeft weten te stabiliseren. Nokia verwacht in het tweede kwartaal zijn marktaandeel zelfs te kunnen vergroten. Analisten reageerden ook positief op het nieuws dat het bedrijf vasthoudt aan de eigen margedoelstellingen. Hierdoor steeg het aandeel Nokia gister ook enigszins op de beurs.

Terugdringen van kosten

Nokia is momenteel druk bezig met het terugdringen van de kosten. Nadat eerder een grote ontslagronde was aangekondigd heeft het bedrijf nu duizend medewerkers gevonden die het bedrijf vrijwillig zonder gevolgen willen verlaten. Nokia zal daarnaast verder naar oplossingen gaan zoeken die zo min mogelijk impact hebben op het personeel om zo de kosten te drukken.

Meer nieuws over: