‹ Alle nieuwsberichten

Googles slimme spijkerjas is vanaf morgen verkrijgbaar

Googles slimme spijkerjas is vanaf morgen verkrijgbaar

Google werkt al een aantal jaren aan een slimme spijkerjas die verbonden kan worden met je telefoon, dit doen ze in samenwerking met Levi’s. De jas is nu eindelijk gepresenteerd en zal vanaf morgen verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten. Maar wat voegt zo'n technische jas eigenlijk toe? 

Levi’s Commuter Trucker Jacket

Het Commuter Trucker Jacket bestaat al een tijdje, volgens Levi’s is deze jas speciaal ontwikkeld voor fietsers in de stad. In samenwerking met Google zijn er kleine elektronische elementen in de manchetten van een nieuwe variant van de jas verwerkt. Deze kun je verbinden met je mobiele telefoon. Google noemt dit project Project Jacquard.

Bijzonder is dat de spijkerjas is vervaardigd van een speciaal soort garen dat elektronica en informatie lijkt te kunnen geleiden: dit is verwerkt in de linkermouw van het jasje. Door de mouw op bepaalde manieren aan te raken kun je je smartphone bedienen zonder dat je deze in de hand hebt.

Veiliger in het verkeer

In het filmpje wordt gedemonstreerd hoe dit in de praktijk werkt. Wanneer je gebeld wordt, hoor je dat via je oortjes. Ook krijg je direct te horen door wie je gebeld wordt. Door snel even over de mouw te vegen kun je het gesprek weigeren. Hiervoor hoef je je telefoon dus niet uit je jaszak te halen.

Ook kun je ervoor kiezen om de navigatie in te stellen: door twee keer op de linkermouw te tikken vertelt de stem je welke afslag je straks moet gaan nemen. Dit scheelt getuur op een schermpje, waardoor je het verkeer volledig in de gaten kunt blijven houden, zonder afgeleid te raken.

Jacquard app

Je kunt zelf helemaal instellen welke gebaren je wilt gebruiken voor welke functie door de bijbehorende app op je smartphone te installeren: de Jacquard app. Per gebaar kun je dan instellen wat daar het gevolg van is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen dat het naar buiten vegen van je mouw betekent dat je een liedje overslaat, en je door naar binnen te vegen weer teruggaat naar het vorige nummer.

Ook stel je met de app het meldingslampje in: deze zit verborgen in het knoopje van je linkermouw. Vind je zo'n lichtje handig of juist niet? Je stelt zelf in bij welke meldingen het lampje oplicht. Het jasje wordt overigens opgeladen met behulp van een USB-aansluiting: volgens Google moet een volle batterij zo’n twee weken mee gaan.

 

Meer nieuws over: