‹ Alle nieuwsberichten

Facebook rolt app Bonfire uit

Facebook rolt app Bonfire uit

Met meerdere mensen videochatten? Met de nieuwe app Bonfire, ontwikkeld door Facebook, kan het. 

Wat is een leuker dan een groepsgesprek via je telefoon? Een groepsgesprek waarbij je de andere gespreksdeelnemers kunt zien! Die behoefte is precies waar Facebook op inspeelt met de nieuwe app Bonfire.

En groepsgesprekken voeren is niet het enige wat je met deze app kunt. Je voegt ook in een handomdraai effecten en stickers toe, zoals je dat ook in Snapchat kunt doen. Je kunt dus zomaar tegelijkertijd aan het bellen zijn met iemand met een opgetekend snorretje en iemand met een gek roze brilletje.

Het is met Bonfire mogelijk om met tot acht vrienden tegelijkertijd te videochatten. Je nodigt de andere deelnemers uit om mee te doen, via Facebook of Facebook Messenger. Je kunt ook foto’s maken en deze direct delen in de chat, of direct via Instagram, Facebook of Facebook Messenger.

Met de Bonfire-app gaat Facebook de concurrentie aan met bijvoorbeeld Skype, waar het ook al mogelijk is om groepsgesprekken met een videoverbinding te voeren. In Facebook Messenger kun je ook al videochats voeren met een groep. Hierbij kunnen tot wel vijftig mensen deelnemen aan het gesprek, maar er zijn er altijd maar zes te zien in beeld. De functie om met een groep een videochat te voeren is volgens Facebook een van de opties waar door gebruikers het meest om wordt gevraagd.

Op dit moment is de app alleen te downloaden in Denemarken. Het is nog niet duidelijk of de app ook naar Nederland komt.

Bron: The Next Web

Meer nieuws over: