‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe generatie iPhones: Apple gaat voor OLED en randloos

Nieuwe generatie iPhones: Apple gaat voor OLED en randloos

Vanavond om 19.00u Nederlandse tijd vond het Apple Event plaats. Hier werden maar liefst drie nieuwe iPhones gepresenteerd: de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hier lees je alles over deze nieuwe telefoons!

iPhone X

De iPhone X, uitgesproken als iPhone 10, was het absolute hoogtepunt van deze presentatie. Nieuw aan dit toestel is onder andere het 5.8 inch randloze OLED-scherm. Apple gooit hiermee het roer om, want eerder gebruikte de fabrikant standaard LCD-schermen. Een OLED-scherm is energiezuiniger, heeft een beter contrast en diepere zwarttinten. Daarnaast is deze iPhone, samen met de andere gepresenteerde iPhones, de eerste iPhone die je draadloos op kunt laden. Om dit mogelijk te maken heeft Apple de metalen behuizing ingeruild voor glas.

Ook wat betreft ontgrendeling is de iPhone X een koploper. In plaats van een vingerafdrukscanner om de telefoon te ontgrendelen, doe je dit op de iPhone X met je gezicht. De geavanceerde 3D-camera aan de voorkant van de telefoon kan diepte inschatten en zo de structuur van je gezicht herkennen. Dat is ook de reden dat er geen homeknop meer op de telefoon zit. De camera aan de achterkant is ook veranderd: deze dubbele camera’s zijn namelijk onder elkaar geplaatst in plaats van naast elkaar. De iPhone X draait op een Apple A11 processor en beschikt over 3 GB RAM.

iPhone 8 en 8 Plus

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus draaien, net als de X, op de Apple A11 hexacore –processor. In de toestellen zit, zoals in de lijn der verwachtingen lag, geen 3.5mm poort.

Het ontwerp van de iPhone 8 en 8 Plus lijkt sterk op het ontwerp van de iPhone 7. Het beeldscherm van de 8 is 4.7 inch groot en van de 8 Plus 5.5 inch. Dit zijn True Tone-displays, die kleuren natuurlijker vertonen. De behuizing is van hetzelfde materiaal als dat van de iPhone 7, op de achterkant na. Hier is voor glas gekozen, om de telefoon draadloos op te kunnen laden.

Apple Watch Series 3

Naast de iPhones heeft Apple ook een nieuwe wearable gepresenteerd: de Apple Watch Series 3. In veel opzichten lijkt deze smartwatch op de Apple Watch Series 2, toch zijn er enkele verschillen. Allereerst is er een 4G-variant beschikbaar; dit betekent dat je het horloge los van je iPhone kunt gebruiken. Verder heeft de gadget een vernieuwd microLED-scherm en draait hij op watchOS 4. Naast een GPS-sensor, hartslagmeter en slaapmonitor, beschikt deze Apple Watch ook over een ademhalingsfrequentie-meter.

iOS 11

Alle drie de nieuwe iPhones draaien uit de doos op de nieuwste versie van iOS, die in juni 2017 al gepresenteerd is: iOS 11. Hierin zijn veel dingen veranderd en verbeterd. Onder andere wordt het bedieningspaneel nu beeldvullend getoond en worden hier andere knoppen getoond. De notificaties en het toegangsscherm worden nu samen weergegeven in één scherm. Zowel Siri, als de App Store, zijn persoonlijker gemaakt en geven nu aanbevelingen specifiek toegepast op jouw gebruik.

Meer nieuws over: