‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 36 | 2017

Het telecomoverzicht van week 36 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Xiaomi lanceert zijn eerste smartphone met Android One, in de toekomst vind je je date via Facebook in plaats van Tinder, en een Amerikaans honkbalteam speelde vals met behulp van smartwatches. Hoe ze dat gedaan hebben, lees je hier!

Wil Facebook de Tinder-app vervangen?

Het lijkt erop dat Facebook een functie aan het testen is in Facebook Messenger die wel heel erg lijkt op Tinder. Een klein aantal Canadese gebruikers is namelijk in de app een melding tegengekomen die voorstelde om kennis te maken met andere mensen. Als je op deze melding klikt, word je doorgestuurd naar een pagina waarop een aantal van je Facebook-vrienden staat met de vraag met wie van hen je wilt afspreken. Hier staat bij dat je antwoord niet gezien wordt door de ander, tenzij je allebei aangeeft met elkaar af te willen spreken. Het verschil met Tinder is dus dat het hier gaat om mensen met wie je al bevriend bent, maar verder lijkt het format hetzelfde. Wij zijn benieuwd of de functie een succes is en Facebook hem verder uit zal gaan rollen.

Bron: Androidworld, Motherboard, The Verge

Xiaomi lanceert zijn eerste smartphone die draait op Android One

Afgelopen week heeft Xiaomi zijn Xiaomi Mi A1 aangekondigd: het eerste toestel van de fabrikant dat niet draait op zijn eigen MIUI-software, maar op Android One. Android One is een variant op de ‘normale’ Android die in de eerste instantie ontwikkeld was voor smartphones uit de wat goedkopere segmenten. Android One is vergelijkbaar met stock Android, Xiaomi lijkt dus aan de vraag naar dit soort toestellen te voldoen door de Mi A1 te laten draaien op Android One. Verder beschikt het toestel onder andere over 4GB RAM, 64GB intern geheugen en een dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Het toestel wordt eerst in India op de markt gebracht, Europese landen volgen eventueel nog.

Bron: Tweakers

Amerikaans honkbalteam speelt vals met behulp van smartwatches

Veel smartwatches hebben handige functies, zoals het meten van je hartslag of het bijhouden van het aantal stappen dat je hebt gezet. Ook deBoston Red Sox, een bekend Amerikaans honkbalteam, dacht smartwatches handig in te kunnen zetten. Het team gebruikte namelijk Apple Watches om informatie door te geven aan de slagman. Hoe deden ze dit? De assistent-trainer van de Boston Red Sox ontving via zijn Apple Watch via het videoteam video’s van de gebaren die de tegenpartij aan hun pitcher (gooier) had gegeven. De trainer speelde deze informatie door aan zijn eigen spelers in de dug-out, die vervolgens hun slagman konden laten weten hoe de pitcher de bal zou werpen. Op die manier kon de slagman van de Red Sox zich voorbereiden op de worp. Slim, of toch een beetje dom? Het lijkt het laatste te zijn, want deze ‘slimmigheid’ kan tot een straf leiden.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: