‹ Alle nieuwsberichten

Nokia 5530 wordt Nokia's nieuwe touchscreentelefoon

Nokia zal later dit jaar met een nieuwe touchscreen-XpressMusic komen, die 5530 gaat heten. Via Daily Mobile lekten de eerste specificaties van dit toestel uit.

Touchscreenmarkt

Het heeft een tijdje geduurd, maar eindelijk lijkt ook Nokia brood te zien in de touchscreenmarkt. De 5800 is al even op de markt en de volgende touchscreentelefoon van Nokia staat al weer klaar in de vorm van de N97. Hier zal het echter niet bij blijven en de eerste geruchten voor nieuwe touchscreentoestellen van de Finnen zijn alweer opgedoken. Daily Mobile.se heeft wat informatie gevonden over een toestel dat nog lager gepositioneerd zal worden dan de 5800 XpressMusic: de 5530 XpressMusic. Dit touchscreentoestel heeft iets mindere specificaties dan de 5800 maar draait nog steeds op S60 en heeft toch redelijk goede specificaties. Als de prijs even laag zal zijn als die van de 5800 kan ook dit toestel een grote hit worden.

Release in september

Het toestel zal net als de 5800 uitgerust zijn met een 3,2-megapixelcamera en ook de 3,5-millimeter headset-jack zal aanwezig zijn in de 5530. Het touchscreen zal met een doorsnede van 2,9 inch aan de kleine kant zijn, maar voor een mid-range toestel als dit is dat niet zo'n probleem. Wi-Fi zal ook aanwezig zijn, maar gps en 3G worden niet genoemd in de specificaties. Dat betekent natuurlijk niet dat dit toestel deze functies niet zal hebben, maar we kunnen er nog niets over zeggen. Ook een FM-radio met RDS is aanwezig op het toestel, wat natuurlijk gebruikelijk is voor een XpressMusic-telefoon. Wanneer het toestel aangekondigd gaat worden weten we nog niet, maar de release van het toestel zal waarschijnlijk in september plaatsvinden.

Meer nieuws over: