‹ Alle nieuwsberichten

Binnenkort meer telefoons extra veilig dankzij BlackBerry Secure?

Binnenkort meer telefoons extra veilig dankzij BlackBerry Secure?

BlackBerry produceert sinds kort geen smartphones meer. Maar niet getreurd, binnenkort zijn er waarschijnlijk meer telefoons te verkrijgen met extra veilige BlackBerry software! 

BlackBerry staat al heel lang bekend om de extra veilige software op hun smartphones. Deze software is extra goed beveiligd tegen indringers en bestand tegen virussen. Juist die combinatie maakte de BlackBerry-telefoons altijd extra aantrekkelijk als je je telefoon gebruikte om vertrouwelijke informatie in te zien. Dat maakte de BlackBerry altijd een goede keuze als je op zoek was naar een zakelijke telefoon. Maar hoe moet dat nu BlackBerry geen telefoons meer produceert?

Vorig jaar stopte BlackBerry met het uitbrengen van smartphones, maar richt nu zich volledig op de ontwikkeling van een eigen versie van Android. De belangrijkste aanpassingen in het besturingssysteem hebben te maken met, je raad het al, het beveiligen van je telefoon. Eerder zagen we al BlackBerry telefoons die op Android draaide, met een toevoeging van DTEK-software. Deze BlackBerry DTEK-toestellehn geven zelf aan hoe de gebruiker hem veiliger kan maken en welke apps te vertrouwen zijn. Ook kun je op dit toestel bijvoorbeeld voorkomen dat hij terug wordt gezet naar de fabrieksinstellingen, een trucje dat criminelen gebruiken om te voorkomen dat de telefoon traceerbaar is.

BlackBerry Secure

BlackBerry werkt nu aan een aangepaste versie van Android. Deze aanpassing gaat verder dat het toevoegen van DTEK-software en het nieuwe besturingssysteem zal de naam BlackBerry Secure dragen. Als het systeem klaar is, gaat BlackBerry het verkopen aan telefoonfabrikanten, waardoor er dus binnenkort meer telefoons extra veilig zijn!

Het is nog niet duidelijk hoe de fabrikant van plan is de Android-versie veiliger te maken en wanneer het systeem verkrijgbaar zal zijn. BlackBerry zal zelf alle updates van de software verzorgen. Het telefoonmerk dat de software toepast hoeft dus geen tijd en moeite te steken in het updaten en veilig houden van het operating system. De verwachting is daarom dat dit vooral voor kleinere fabrikanten interessant is. CEO van BlackBerry John Chen geeft aan dat het bedrijf een zeer specifiek plan heeft met de software en dat er veel mogelijkheden zijn, zeker nu er ook veel andere producten, zoals tv's, op Android draaien.

Hoe kan het dat er sinds vorig jaar nog wel BlackBerry telefoons verschenen zijn?

BlackBerry produceert dus geen telefoons meer sinds vorig jaar, maar toch zijn er de afgelopen tijd wel BlackBerry telefoons verschenen. De BlackBerry DTEK50, BlackBerry DTEK60 en BlackBerry KEYone kwamen allemaal onlangs uit. Dit komt omdat BlackBerry een aantal bedrijven toestemming heeft gegeven om onder de naam BlackBerry telefoons uit te brengen. Deze telefoons zijn allemaal geproduceerd door het TCL, en dus niet door BlackBerry.

Bron: Economic Times