‹ Alle nieuwsberichten

De presentatie van de LG V30 komt steeds dichterbij, wat weten we tot nu toe?

De presentatie van de LG V30 komt steeds dichterbij, wat weten we tot nu toe?

Op de IFA, waar we volgende week ook bij zullen zijn, wordt zeer waarschijnlijk de LG V30 gepresenteerd. Inmiddels heeft LG ook een teaser voor het toestel uitgebracht. Lees hier wat onze verwachtingen van het nieuwe high end-smartphone zijn!

Alweer een high end-toestel van LG?

Nog niet zo lang geleden heeft LG de LG G6 al gepresenteerd, een high-end toestel dat met name bekend is om zijn dubbele camera met groothoeklens. Tijdens de IFA in Berlijn volgende week heeft LG echter weer een presentatie gepland staan, en het lijkt erop dat ze dan het nieuwste toestel uit de V-serie gaan presenteren.

LG V-serie

De voorgangers van de LG V30, de LG V10 en V20 worden gekenmerkt door hun secundaire schermen. Bij de LG V10 zit bijvoorbeeld een extra klein schermpje aan de bovenkant van het primaire scherm. Hier kunnen meldingen van apps weergegeven worden, ook als de telefoon vergrendeld is.

Het is echter nog maar de vraag of de LG V30 ook gaat beschikken over zo’n extra schermpje. In de teaser van het toestel, die net is verschenen en je onder dit artikel vindt, wordt namelijk de camera benadrukt. De titel van het filmpje is dan ook ‘full & colorful view’. Betekent dit dat de V30, net als de LG G6, over een dubbele camera zal gaan beschikken die kleuren haarscherp vastlegt en ook nog eens over een groothoeklens beschikt?

Interessante beeldverhouding

Aan het begin van de video zien we een foto van een stadsaanzicht dat zowel links als rechts breder wordt. Waarschijnlijk is dit een verwijzing naar de bijzondere beeldverhouding van de LG V30: het FullVision scherm heeft namelijk een beeldverhouding van 2:1.

Specificaties

Wat de specificaties van het toestel precies zijn, weten we natuurlijk nog niet, maar er gaan online al wat geruchten rond. Zo zou de LG V30 beschikken over een Snapdragon 835-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslaggeheugen. Aan de achterzijde bevindt zich dus waarschijnlijk een dubbele camera en de kans is groot dat het toestel waterbestendig is en over gezichtsherkenning beschikt. In recent uitgelekte foto's is ook een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel te zien.

Een grotere editie?

Techlekker Evan Blass denkt dat er ook een luxere variant van de V30 zal verschijnen: de LG V30+. Wat er precies anders is ten opzichte van de ‘gewone’ V30 is nog niet duidelijk. Wellicht dat het scherm nog een slag groter is, of dat het werk- en RAMgeheugen wat groter zullen zijn. We zullen het zien op het IFA!

Bron: Androidworld, Android Planet

Meer nieuws over: