‹ Alle nieuwsberichten

IFA 2017 - Alcatel Idol 5: stijlvolle midranger

IFA 2017 - Alcatel Idol 5: stijlvolle midranger

Vandaag heeft Alcatel hun nieuwe midrange-smartphone gepresenteerd op de IFA in Berlijn in de vorm van de Alcatel Idol 5. Dit toestel heeft net als zijn voorganger een hoge prijs/kwaliteit verhouding. Het toestel heeft onder andere een haarscherp 5.2-inchdisplay en een volledig metalen behuizing!

Alcatel presenteert nieuwe mid-ranger: Idol 5

Ook Alcatel is op de IFA in Berlijn aanwezig. Hier hebben zij zojuist een waardige opvolger van de Idol 4 gepresenteerd: de Alcatel Idol 5. Deze midranger heeft een mooi display, een premium behuizing en ook een extra knop waar je zelf functies aan kunt koppelen.

Bij de Alcatel Idol 5 vinden we een scherm met een grootte van 5.2 inch en een Full HD-resolutie. Hiermee is het toestel niet al te groot, maar heb je wel een mooi beeld. Alcatel heeft de Idol 5 voorzien van een metalen unibody-behuizing; in deze behuizing is ook een snelle vingerafdrukscanner verwerkt. Aan de voorkant is het display bedekt met een laagje 2.5D-glas. Deze laag loopt vloeiend over in het frame en hier is dus een haarfijne afwerking te zien!

Specs

Onder de motorkap van dit toestel vinden we de MediaTek MT6753-chipset, deze wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen. Deze combinatie van hardware hebben we al vaker teruggezien in midrange-toestellen. We weten dan ook dat dit meer dan genoeg is voor alledaagse apps! Ook is er een 2800mAh-accu aanwezig, deze zorgt er samen met de efficiënte processor voor dat je heel de dag bereikbaar bent. Het interne geheugen bedraagt 16GB en is gemakkelijk uit te breiden door middel van een geheugenkaart. In plaats van een geheugenkaart kun je ook een extra simkaart plaatsen. 

Alcatel levert de Idol 5 met Android 7 Nougat. Ze hebben aan deze Android-versie verschlilende eigen extra’s toegevoegd en met een aankomende software-update zal het mogelijk worden om dezelfde apps twee keer naast elkaar te draaien. Hierbij kun je denken aan WhatsApp, waar je dus twee accounts voor kunt gebruiken op één toestel. Ook beschikt dit toestel over de 'Now Key', deze kun je zelf volledig instellen. Je kunt er bijvoorbeeld je meeste gebruikte app aan koppelen zodat je deze altijd razendsnel opstart.

De Alcatel Idol 5 is ook voorzien van twee prima camera’s. Het toesel blinkt echter niet uit in fotografie. Toch kun je met de 13-megapixelcamera, voorzien van een diafragma van f/2.0, met gemak leuke foto's of video's schieten.

Prijs en beschikbaarheid

Alcatel brengt hun nieuwe toestel uit in zowel stijlvol zilver als strak zwart. Met een adviesprijs van €239 kan dit toestel zeker goed opbotsen tegen andere midrange-toestellen.