‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy Note 8 officieel: high-end, dubbele camera en S-Pen

Samsung Galaxy Note 8 officieel: high-end, dubbele camera en S-Pen

Samsung heeft op een eigen evenement zojuist de langverwachte Samsung Galaxy Note 8 aan de wereld onthuld. Deze smartphone is voorzien van high-end hardware en is de eerste Samsung-telefoon met een dubbele camera aan boord! Bij aankoop ontvang je via Samsung ook nog eens een DeX-station ter waarde van € 159,00, waarmee je je smartphone omtovert tot een heuse desktop!

Samsung Galaxy Note 8

23 augustus 2017 zal vanaf nu door veel mensen in het geheugen gegrift staan, want dat is de dag dat Samsung de Galaxy Note 8 presenteerde. Dit gebeurde vandaag op een eigen, groots evenement, precies zoals we dat kennen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. In 2016 bracht het bedrijf de Note 7 op de markt. De accu van dit toestel bleek problemen met zich mee te brengen, waardoor Samsung genoodzaakt was om het toestel terug te roepen. Veel mensen waren dan ook aan het wachten op de Note 8 en vandaag bleek dat deze telefoon het wachten meer dan waard was. De Samsung Galaxy Note 8 is dan wel de duurste Samsung-smartphone ooit, maar daar staat tegenover dat je kunt rekenen op topprestaties. De Note 8 is een unieke smartphone, voorzien van de nieuwste features.

Hardware

Samsung is één van de weinige fabrikanten die de processoren voor hun toestellen zelf ontwikkelt. In de Europese variant van de Note 8 is dan ook een Exynos 8895-chipset uit eigen stal te vinden. Deze processor is ook gebruikt in de Galaxy S8 en S8+. Deze krachtige processor telt acht rekenkernen met een maximale kloksnelheid van 2,3GHz. Aan kracht dus geen gebrek en in combinatie met het 6GB grote RAM-geheugen kan het toestel moeiteloos meerdere zware apps naast elkaar draaien. Ook het spelen van 3D-games is geen enkel probleem, dankzij de krachtige videochip! Het opslaggeheugen bedraagt 64GB, waar het besturingssysteem en de TouchWiz-schil iets vanaf snoepen. Mocht je dit toch te weinig vinden of echt je gehele muziekcollectie, al je vakantiefoto's of persoonlijke documenten mee willen nemen, dan kun je de opslagruimte makkelijk uitbreiden met een geheugenkaartje.

De behuizing is opgetrokken uit een prachtige combinatie van metaal en glas, waardoor het grote Infinity Display van 6.3 inch nog beter tot zijn recht komt. Dit AMOLED-display, ook door Samsung zelf ontwikkeld, heeft een schermverhouding van 18,5:9. Het scherm is dus langwerpig en daardoor ideaal om op te multitasken. Samsung koos voor deze verhouding bij de S8-familie, wat met veel enthousiasme werd ontvangen. Zo kunnen toestellen met relatief grote displays toch prima bediend blijven worden en zijn ze niet zo groot als toestellen met een schermverhouding van 16:9. Het display heeft een resolutie van 2960x1440 pixels, waardoor alles haarscherp wordt weergegeven. Dit type paneel staat bekend om zijn goede contrast, spetterende weergave van kleuren en de goede kijkhoeken. Het toestel meet 162,5x74,6x8,5mm en heeft een IP68-certificering gekregen. De telefoon is dus volledig stof- en waterdicht. Samsung heeft gekozen voor een accu met een capaciteit van 3300mAh, wat iets minder is dan bij de Note 7 van vorig jaar. Opladen kan via de USB C-poort aan de onderkant van het toestel, of draadloos.

Dubbele camera

De Samsung Galaxy Note 8 is uitgerust met twee camera's op de achterkant, een unieke feature voor Samsung. De beide camera's beschikken over een 12-megapixelsensor en optische beeldstabilisatie. De dubbele camera wordt gebruikt om te zoomen bij foto's, zonder dat de kwaliteit verloren gaat. De hoofdcamera heeft een groothoeklens en f/1.7-objectief, terwijl de secundaire camera een f/2.4-objectief heeft en gebruikt kan worden om foto's te maken waarbij twee keer ingezoomd is. Filmen kan in een 4K-resolutie en ook voor de selfiefanaten is dit het perfecte toestel! De camera aan de voorkant schiet namelijk plaatjes van 8 megapixel en heeft een een objectief van f/1.7 gekregen, waardoor foto's in mindere lichtomstandigheden er ook prima uitzien.

S-Pen

De Note 8 wordt uiteraard geleverd met een stylus, door Samsung jaren geleden S-Pen genoemd. Deze kan gebruikt worden voor allerlei toepassingen, waarbij het maken van notities en (aan)tekeningen natuurlijk voor zich spreken. Daarnaast kun je ook veel makkelijker tekst selecteren of snel een afbeelding bijknippen of bewerken. Uiteraard kan de S-Pen in het toestel worden gestopt, zodat je hem niet kwijtraakt. Tevens is het mogelijk om aantekeningen te maken als het display uitstaat, iets snel opslaan is dus geen enkel probleem.

Pre-order actie

De Samsung Galaxy Note 8 heeft een adviesprijs van € 999,00 en is te koop in het zwart of aan te schaffen in het goud. Als je in de periode van 23 tot en met 14 september een Samsung Galaxy Note 8 koopt kun je ook nog eens een DeX Station ter waarde van €159,00 aanvragen via Samsung. Met deze accessoires koppel je de Galaxy Note 8 met een groot scherm, toetsenbord en muis waardoor je een heuse desktopomgeving kunt gebruiken. Handig voor thuisgebruik, omdat je zo nog productiever kunt zijn. En aangezien de Note 8 krachtig genoeg is voor de zwaarste apps heb je aan rekenkracht geen enkel gebrek! Hier vind je alle voorwaarden van deze actie.