‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 33 | 2017

Het telecomoverzicht van week 33 | 2017

In het overzicht van deze week: de geruchten over de Huawei Mate 10 en Samsung Galaxy Note 8, en de camera van de Huawei P10 is uitgeroepen tot beste smartphone-camera! Je leest het allemaal hier.

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Note 8?

Volgende week wordt de Samsung Galaxy Note 8 eindelijk gepresenteerd! Iedereen die geïnteresseerd is in smartphones heeft woensdag al met een rode pen gemarkeerd in zijn agenda. Maar hoe denken we dat dit toestel er ongeveer uit kan gaan zien? Er wordt verwacht dat dit het eerste toestel van Samsung is met een dubbele camera. Als dit het geval is, zijn we heel benieuwd naar de invulling die Samsung aan deze dubbele setup geeft! Verder gaan er geruchten dat de telefoon een 6.3-inchbeelscherm krijgt. En natuurlijk wordt de Note 8 voorzien van een Stylus-pen. Een uitgebreid overzicht van alle geruchten vind je op onze geruchtenpagina. Dat het een spectaculair toestel wordt, is in ieder geval zeker. Wij zitten woensdag klaar en houden je live op de hoogte van de presentatie, via Twitter!

Bron: phoneArena

Huawei P10: beste smartphonecamera van het jaar!

Het is allang duidelijk: als je graag mooie foto’s maakt met je smartphone, dan zit je bij Huawei goed. Het bedrijf werkt voor de camera’s samen met de gerenommeerde camerafabrikant Leica en paste al in een vroeg stadium de dubbele camera toe op haar smartphones. Deze week is de kwaliteit van de Huawei-camera extra bevestigd, want de camera van de Huawei P10 is door het EISA gekroond tot smartphone-camera van het jaar! Deze dubbele camera heeft een monochrome sensor, die het beeld dus in zwart-wit vast legt, en de andere camera zorgt voor kleurbeeld. Hierdoor worden je foto’s extra helder van kleur.

Bron: EISA

Zien we binnenkort de Huawei Mate 10 voor het eerst?

Huawei verstuurde gister uitnodigingen voor een evenement op 16 oktober. Het is niet bevestigd, maar het lijkt er sterk op dat de Huawei Mate 10 gepresenteerd wordt op deze dag. Dit vermoeden wordt extra kracht bijgezet door de ‘10’ die vaag op de achtergrond van de uitnodiging te zien is. De Mate 10 zou daarmee het nieuwste vlaggenschip van Huawei zijn. Het is lastig te voorspellen wat voor specs dit toestel gaat krijgen. Er doen verhalen de ronde over een 6.1-inchbeeldscherm, waarschijnlijk met hele kleine randen. Naar verwachting heeft de 10 een dubbele camera-setup van het merk Leica, 4GB RAM, 64GB opslagruimte lijkt aannemelijk en het toestel draait waarschijnlijk op een Kirin 970-processor. Kortom: er is nog weinig duidelijk over dit toestel, maar dat het moeite waard gaat zijn is overduidelijk!

Bron: Pocket-lint