‹ Alle nieuwsberichten

Facebook lanceert Marketplace in Nederland en verbetert zijn nieuwsoverzicht

Facebook lanceert Marketplace in Nederland en verbetert zijn nieuwsoverzicht

Vanaf deze week heeft Marktplaats er een grote concurrent bij: Facebook Marketplace. Op deze manier wil Facebook een nieuw verkoopplatform introduceren waarbij locatie een grote rol speelt. Het vernieuwde nieuwsoverzicht moet ervoor zorgen dat het overzicht leesbaarder wordt. 

Beter leesbaar

Ten eerste wordt de look van de reacties op berichten veranderd. Waar voorheen alle reacties onder elkaar geplaatst werden, worden reacties nu weergegeven in de vorm van tekstballonnetjes. Zo moet het volgens Facebook duidelijker worden wie op wie reageert.

In het nieuwsoverzicht wordt het kleurencontrast verhoogd. Op die manier kunnen aparte posts beter onderscheiden worden en wordt de leesbaarheid verhoogd. Daarnaast worden profielfoto’s nu rond weergegeven en zijn de iconen rondom het bericht groter geworden, voor de duidelijkheid.

Facebook Camera

Ook Facebook Camera gaat op de schop. Zo vind je in de nieuwe versie een GIF-maker waarmee je direct zelf GIF’jes kunt opnemen. Ook kun je direct vanuit de camera een livestream starten, een foto direct op je tijdlijn plaatsen en tekst toevoegen aan foto’s en video’s.

Marketplace

Het lijkt verdacht veel op Martkplaats: Facebooks Marketplace. Deze was al langer beschikbaar in onder andere Australië en het Verenigd Koninkrijk, maar wordt nu ook uitgerold in Nederland en België. Facebook heeft het nieuwe tabblad toegevoegd aan de Facebook-app omdat het platform opmerkte dat er via aparte Facebookgroepen al veel werd verhandeld.

Facebook denkt dat hun Marketplace laagdrempeliger is dan bijvoorbeeld Marktplaats omdat je direct kunt zien van wie je wat koopt. Je kunt namelijk snel zijn of haar Facebookprofiel bekijken om een idee te krijgen met wie je zaken doet. Marketplace is geen aparte app, maar zal als extra tabje op Facebook te zien zijn.

Uitrol

Vanaf vandaag rolt Facebook zijn Marketplace uit naar Nederlandse en Belgische gebruikers. Wanneer je het tabje in je eigen app ziet verschijnen, is nog even afwachten, maar waarschijnlijk zal dat één dezer dagen zijn. Hetzelfde geldt voor de veranderde look van het nieuwsoverzicht en de vernieuwde Facebook Camera.

Bron: Androidworld, Tweakers

Meer nieuws over: