‹ Alle nieuwsberichten

Nokia presenteert high-end Nokia 8 met dubbele camera

Nokia presenteert high-end Nokia 8 met dubbele camera

Eerder dit jaar zagen we drie nieuwe Nokia-smartphones: de Nokia 3, 5 en 6. Deze toestellen werden op het Mobile World Congress gepresenteerd, samen met de vernieuwde Nokia 3310. Nokia heeft nu de Nokia 8 onthuld; met high-end hardware en interessante features, waaronder een dubbele camera van Carl Zeiss. Kers op de taart: het toestel heeft een zeer concurrerende adviesprijs gekregen!

Nokia 8: high-end voor iedereen

Eerder dit jaar op het Mobile World Congress werden drie nieuwe Nokia-smartphones en een vernieuwde 3310 gepresenteerd. Voormalig Business Manager HMD Global Nederland, Edwin Beeker, liet toen weten dat dat pas het begin was. Die belofte wordt nu waargemaakt, want zojuist is de Nokia 8 gepresenteerd. Wij zijn onder de indruk! 

Dit is het eerste high-end toestel van het vernieuwde Nokia. De Nokia 8 is een toestel dat opvalt op verschillende vlakken, waar hardware er één van is. Zo bevat het toestel de Snapdragon 835-chipset, de nieuwste processor van de bekende fabrikant Qualcomm. Deze achtkernige variant heeft een maximale kloksnelheid van 2,45GHz en voor de graphics is de Adreno 540-videochip aanwezig. Naast veel power is deze processor ook nog eens erg goed in energiebeheer, waardoor je lang met de accu doet. Opladen gaat trouwens snel via Quick Charge, waarvoor je de USB C-poort aan de onderkant van het toestel gebruikt.

Premium behuizing

De behuizing is opgetrokken uit metaal, dat zorgt voor een erg premium look en net zo aanvoelt. Door de lichte afrondingen van de zijkanten en het laagje 2.5D-glas aan de voorkant ligt het toestel ook nog eens goed in de hand. Het scherm heeft een diagonaal van 5,3" en dat is voor veel mensen een ideaal formaat. Het scherm heeft een hoge resolutie van 2560x1440 pixels, dus alles wordt haarscherp weergegeven. Het checken van de nieuwssectie van Belsimpel.nl, of het uitzoeken van het juiste abonnement in combinatie met deze Nokia 8, is dus geen enkel probleem! Daarnaast kun je prima filmpjes kijken via bijvoorbeeld YouTube of Netflix, genieten van al je gemaakte foto's of al jouw favoriete apps gebruiken!

Dubbele camera

Op de achterkant is een dubbele camera aanwezig, met lenzen van de bekende fabrikant Carl Zeiss. Je schiet hier plaatjes mee van 13 megapixels, dus je kunt rekenen op prachtige foto's vol detail. Uiteraard kan er gefilmd worden in een maximale 4K-resolutie, is er optische beeldstabilisatie aanwezig en de ledflitser gebruik je bij weinig licht. De camera aan de voorkant schiet kiekjes van maar liefst 12 megapixels, waardoor ook elke selfie er perfect uitziet!

Veel geheugen en Android

De Nokia 8 is een waar multitaskmonster en dat heeft ook te maken met de ruime hoeveelheid werkgeheugen van 4GB. Daarnaast is er 64GB uitbreidbare interne opslag aanwezig, waardoor je al je muziek, films en documenten altijd bij je hebt. Onder het scherm aan de voorkant is een vingerafdrukscanner verwerkt in de homebutton. Het toestel is water- en stofdicht en wordt uitgeleverd met stock Android. Dat betekent dat er geen aanpassingen of toevoegingen zijn gedaan door de fabrikant, wat het extra overzichtelijk maakt. Dat heeft onder andere als voordeel dat je snel wordt voorzien van (beveiligings)updates op het toestel, precies wat je wilt dus!

Nu al te bestellen bij Belsimpel.nl

De Nokia 8 heeft een adviesprijs van € 599,99, waarmee het toestel erg scherp geprijsd is voor wat je er voor krijgt. Je hoort het al: wij zijn enthousiast! Deze Nokia 8 is te verkrijgen in de kleuren blauw, grijs, glimmend blauw en koper en is vanaf nu zowel los te bestellen als in combinatie met een abonnement!