‹ Alle nieuwsberichten

Instagram test nieuwe live-functie

Instagram test nieuwe live-functie

Verschillende sociale media groeien steeds dichter na elkaar toe. Waar Facebook een tijd geleden al de mogelijkheid om livestreams te verzenden introduceerde volgde Instagram kort daarna. Nu test Instagram echter nóg een functie die met livestreamen te maken heeft. 

Streamen

Online zijn we (bijna) allemaal. We delen via Twitter de hele dag updates over ons leven, gooien onze mooiste selfie op Instagram en laten ons van onze grappigste kant zien op Facebook. Voor de mens die écht altijd online wil zijn is daar vorig jaar nog een extra dimensie aan toegevoegd: live video’s.

Facebook introduceerde de functie om live te delen wat je aan het doen bent vorig jaar al, niet lang daarna volgde Instagram in november 2016 ook. Zo gek is deze stap van Instagram niet: het platform is sinds 2012 in handen van Facebook, dus de techniek was er al.

Live gaan doe je samen

Ben jij al jarenlang fan van Oprah en lijkt jou niets interessanter dan de mogelijkheid om een uitzending te maken waarin jij vrienden en familie interviewt? Dan is deze nieuwe Instagram-update echt iets voor jou.

De update maakt het namelijk mogelijk om een gesprekspartner uit te nodigen tijdens het filmen van je live-video. Wanneer je dan een video maakt van jezelf of van je omgeving kun je iemand uitnodigen. Als diegene de uitnodiging accepteert, verschijnt hij of zij via zijn camera in jouw live-verhaal.

Hoe werkt het

Eerst moet je zelf een livestream starten, je kunt dit startmoment gebruiken om je video alvast te introduceren en te zorgen dat je een aantal kijkers hebt. Vervolgens druk je tijdens deze video op het icoontje rechts onderin het scherm, hiermee kun je iemand uitnodigen voor je video.

Diegene die uitgenodigd wordt, moet wel al naar je video kijken. Dat zorgt ervoor dat hij of zij al naar zijn scherm kijkt en dus direct in beeld kan zijn. Je kunt iedereen die aan het kijken is uitnodigen, je hoeft geen vrienden met ze te zijn. Instagram kan maar één gast tegelijkertijd aan, hier staat wel tegenover dat je gasten kunt laten afwisselen door ze te verwijderen en weer toe te voegen. Ook kun je er als uitgenodigde gast natuurlijk zelf voor kiezen om de live-video te verlaten.

Uitrol

Het gaat nu nog om een testversie die nog maar bij een klein percentage Instagram-gebruikers is verschenen. Het kan dus zijn dat je tot de happy few behoort, maar de kans is aannemelijker dat je nog even moet wachten tot de wereldwijde uitrol. Deze begint over een paar maanden.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: