‹ Alle nieuwsberichten

Stock Android voor alle toekomstige toestellen van Lenovo

Stock Android voor alle toekomstige toestellen van Lenovo

Anuj Sharma, topman bij Lenovo, vertelde afgelopen weekend dat alle aankomende toestellen van Lenovo zullen gaan draaien op stock Android. Het bedrijf hoopt op deze manier in te gaan op de wensen van zijn gebruikers.

Vibe UI

Veel toestellen draaien op Android, voorbeelden hiervan zijn onder andere toestellen van Samsung, LG en HTC. Toch zijn deze besturingssystemen niet allemaal hetzelfde: veel fabrikanten kiezen ervoor om de Androidversie te overgieten met hun eigen ‘sausje’, dit wordt ook wel een ‘skin’ genoemd. Lenovo had ook zo’n eigen laag aan Android toegevoegd: Vibe UI.

Lenovo heeft echter onderzoek gedaan onder zijn eigen klanten en is tot de conclusie gekomen dat die op zoek zijn naar “een zo puur mogelijke ervaring”. Dat heeft ertoe geleidt dat Lenovo heeft besloten zijn toestellen voortaan uit te rusten met stock Android in plaats van Android met een Vibe UI-skin. Stock Android is als het ware een ‘kale’ versie van Android zoals Google het bedoeld heeft, en sluit dus goed aan op de wens van een pure ervaring.

Motorola

In 2014 nam Lenovo Motorola over van Google. Het leek er echter een tijdje op dat Lenovo de merknaam Motorola wilde laten verdwijnen, maar afgelopen voorjaar werd bekend dat Lenovo de merknaam juist terug wilde brengen op de markt. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit hand in hand gaat met het gebruiken van stock Android, omdat Motorola-toestellen er onder de leiding van Google om bekend stonden op een versie te draaien die heel erg dicht bij stock Android ligt.

Voordeel stock Android

Heel leuk dat stock Android, maar waarom wordt daar zo veel waarde aan gehecht? Lenovo geeft aan dat, door zijn toestellen uit te rusten met stock Android, updates naar nieuwe Androidversies sneller kunnen worden uitgerold. Dit is omdat het bedrijf geen nieuwe skin hoeft te ontwerpen voor nieuwe versies. Ook zegt het bedrijf updates voor een langere termijn te kunnen geven.

Het eerste toestel met deze Android-versie zal de K8 Note zijn, die nog moet worden uitgebracht. Ook gaan er geruchten dat Lenovo een Motorola-toestel zal presenteren op het IFA in Berlijn. Of dit toestel ook op stock Android zal draaien is nog onbekend. Houd onze nieuwspagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Bron: Androidworld, Tweakers

Meer nieuws over: