‹ Alle nieuwsberichten

Opvolger Blackberry Storm verschijnt op zijn vroegst eind dit jaar

RIM brengt de opvolger van de Storm eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt. Het nieuwe touchscreentoestel zal onder meer via de Nederlandse provider KPN worden verkocht. Dat heeft een woordvoerder van RIM aan Tweakers.net bevestigd.

Tekst Invoeren

Het tweede touchscreentoestel van het Canadese RIM zal onder andere een nieuwe manier bieden om tekst in te voeren. Een van de grootste ergernissen over de eind vorig jaar gelanceerde Blackberry Storm is dat het typen met het touchscreen niet soepel verloopt, wat ook aan de orde kwam in de Tweakers.net-review van het toestel.

Ook via KPN

De 'Storm 2', waarvan nog onduidelijk is wat de definitieve naam wordt, moet eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt komen, zei woordvoerder Alain Segond von Banchet van RIM tegen Tweakers.net. Tijdens de telecombeurs TeleVisie 2009, die deze week in Nieuwegein werd gehouden, zei hij dat "de eerste Storm alleen via Vodafone werd verkocht. De tweede zal in elk geval via KPN worden verkocht."

Rustig aan

De opvolger van de Storm zal de eerstvolgende toestelrelease van RIM zijn. Er staan voor dit jaar geen andere Blackberry's op het programma. "We hebben het afgelopen jaar veel modellen op de markt gebracht, zoals de Bold, de nieuwe Curve, de Flip en de Storm. Nu doen we het even wat rustiger aan. We hebben al wel plannen voor volgend jaar", aldus Segond von Banchet.

Verkoopcijfers

In Nederland werden in 2008 tussen de 50.000 en 60.000 Blackberry's verkocht, waarvan ongeveer tussen 15.000 en 20.000 aan consumenten. Apple verkocht vorig jaar via T-Mobile 100.000 iPhones, HTC zag van zijn vlaggenschip Touch Diamond eveneens meer dan 100.000 over de toonbank gaan.

Meer nieuws over: