‹ Alle nieuwsberichten

De manier waarop je Googelt gaat veranderen

De manier waarop je Googelt gaat veranderen

Waarschijnlijk gebruik je de functie iedere dag zonder er al te veel bij na te denken: Google Zoeken. Google gaat een aantal aanpassingen doorvoeren in de zoekmachine, dus wellicht dat je hem straks iets minder gedachteloos gebruikt!

Instant search

Instant Search, weet jij wat het is? Nee? Toch gebruik je de functie waarschijnlijk dagelijks. Instant Search werd in 2010 geïntroduceerd en houdt in dat de zoekmachine al begint met ‘na te denken’ over wat je wilt zoeken terwijl jij je eerste letters typt. Jij ziet dan dat je woorden aangevuld worden naar eventuele zoekopdrachten. Best handig toch?

Ondanks dat het best handig is, kiest Google ervoor om Instant Search te verwijderen. Als verklaring geeft Google dat inmiddels meer dan de helft van zijn zoekopdrachten ingevoerd wordt via een smartphone. Volgens het bedrijf is Instant Search dan niet relevant, omdat er al een toetsenbord in je beeld staat dat via autocorrect eventueel woorden aanvult.

Wat krijgen we er dan voor terug?

Wanneer je je smartphone gebruikt om te googelen merk je dus niks van de aanpassing, via je desktop wel. Google geeft echter aan dat het zoeken op álle apparaten sneller gaat worden door Instant Search van de desktops te verwijderen: we krijgen er dus een stukje snelheid voor terug.

Automatisch afspelen van video’s

Google gaat nog een tweede verandering doorvoeren in zijn zoekmachine: het automatisch afspelen van video’s. Video’s die opduiken in het resultatenoverzicht van je zoekopdracht gaan voortaan automatisch afspelen. Dit geldt voor zowel smartphones als desktopcomputers.

 

Of dit nu echt een ontzettend belangrijke toevoeging is, weten we niet zo goed. Het kan natuurlijk handig zijn wanneer je zoekt naar een bepaalde serie en de trailer van die serie automatisch begint af te spelen. Overigens spelen video’s alleen automatisch af wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk: het zal je dus geen extra MB’s kosten.

 

Uitrol

De functie is nog niet uitgerold naar alle gebruikers van Google Zoeken maar wordt slechts getest bij een klein aantal gebruikers. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om het automatisch afspelen van video’s, Autoplay in de instellingen, uit te schakelen. Wanneer de functie wereldwijd wordt uitgerold, is nog niet bekend.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: