‹ Alle nieuwsberichten

Motorola Moto Z2 Force onthuld

Motorola Moto Z2 Force onthuld

Motorola heeft, na maanden aan geruchten, de Motorola Moto Z2 Force gepresenteerd. Dit nieuwe toestel is de opvolger van de Moto Z2 en heeft naar verluid een onbreekbaar scherm. Onlangs is ook al de Motorola Moto Z2 Play gepresenteerd. 

Indrukwekkende specificaties

onder de motorkap vinden we een Snapdragon 835-chip: dit is een chip waar op het moment veel high-end toestellen op draaien. Daarnaast is het toestel voorzien van 64GB aan opslaggeheugen en 4GB werkgeheugen. Ook op dit gebied doet het toestel niet onder voor de concurrentie.

Het amoled-scherm is 5.5 inches groot en beschikt over een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Het scherm is afgewerkt met een ShatterShield-techniek: die moet ervoor zorgen dat het scherm (vrijwel) onbreekbaar is. Aan de achterkant van het toestel zijn niet één, maar twee camera’s te vinden, beide 12 megapixel. Omdat de camera’s samenwerken kun je de achtergrond van je object vervagen.

Android-update in het verschiet

Momenteel draait het toestel op Android 7.1. Nougat, maar Motorola heeft al laten weten dat gebruikers van het toestel snel een update naar Android 8.0 mogen verwachten. Over die Android-versie is overigens ook een nieuwtje uitgekomen: geruchten gaan dat deze versie Android Octopus gaat heten.

Design

Wat meteen opvalt aan het toestel is dat het erg dun is: 6 millimeter. Waarschijnlijk is om die reden de batterij ook verkleind. Deze was bij de Z2 3500 mAh, maar de Z2 Force beschikt over 2730 mAh aan power. Volgens Lenovo, eigenaar van Motorola, moet je met deze batterij echter de hele dag door kunnen komen.

Het toestel is afgewerkt met een waterafstotende coating. Dat betekent dat het toestel een waterspatje moet overleven, maar niet geschikt is om in het water foto’s mee te maken. Ten opzichte van concurrerende vlaggenschepen is dit een beetje een domper, aangezien die toestellen voor een groot deel wel stof- en waterdicht zijn.

Moto Mods

Net als zijn voorgangers kan ook de Motorola Moto Z2 Force uitgebreid worden met behulp van Moto Mods. Dit zijn een soort hoesjes met extra functies, zoals een accu of camera, die je aan de achterkant van het toestel kunt bevestigen. De Mods worden bij de Z2 Force bevestigd via dezelfde aansluitingen als zijn voorgangers: eerder aangeschafte Mods zijn dus ook te gebruiken met de Z2 Force.

Meer nieuws over: