‹ Alle nieuwsberichten

Info over voeding met de AH productscanner

Info over voeding met de AH productscanner

Vragen zoals ‘hoeveel eiwitten bevat deze kwark?’ zijn aan de orde van de dag. Als het aan de Albert Heijn ligt, hoef je voor het antwoord op deze vragen niet meer de hele verpakking af te zoeken. De Appie komt namelijk met een app (de AH Productscanner) die direct alle info over producten geeft. Deze scanner maakt ook nog eens gebruik van augmented reality. Vet!

Wat is augmented reality?

Augmented reality, ook wel toegevoegde realiteit genoemd, is een supervette ontwikkeling op tech-gebied. Je ziet de realiteit op je scherm, alsof je een foto maakt, maar tegelijkertijd zijn er elementen aan deze realiteit toegevoegd door je smartphone of computer. Hierdoor zie je de realiteit op je smartphone, maar dan nét even anders.

Nu denk je misschien wel: hartstikke leuk allemaal, maar wanneer maak ik gebruik van augmented reality? Het antwoord hierop is simpel. Straks is het de normaalste zaak van de wereld augmented reality te gebruiken terwijl je je boodschappen aan het doen bent in de Albert Heijn.

Extra info over je boodschappen met behulp van augmented reality

Albert Heijn komt met een productscanner die je kunt gebruiken op je telefoon. Deze AH productscanner maakt gebruik van augmented reality en geeft extra informatie over het product, zoals voedingswaarden en ingrediënten. Ook kun je aan de hand van deze productscanner lekkere recepten vinden. Handig als je weer eens inspiratieloos bent voor het avondeten.

Hoe werkt deze productscanner? Dit is heel makkelijk. Je houdt je telefoon ongeveer 15 centimeter boven het product, waarna de app het herkent. Vervolgens verschijnt er een ‘i’ in beeld; door hierop te klikken, krijg je extra info te zien over voedingswaarden, ingrediënten, allergenen en de herkomst van het product.

Nog niet alle producten zijn te scannen

Ben je al helemaal enthousiast en sta je te popelen om boodschappen te doen met behulp van deze vette app? Dan moeten we je wellicht teleurstellen. Nog niet alle producten van de Albert Heijn zijn opgenomen in de app, waardoor er nu alleen nog een beperkt aantal producten uit het vlees-, vis-, kip-, en vleeswarenschap kunnen worden gescand.

De bedoeling is wel dat binnenkort alle eigen merkproducten te scannen zijn door middel van deze app. Ook zal Albert Heijn deze app uiteindelijk integreren in de Appie-app. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is echter nog niet duidelijk. Wij verheugen ons er in ieder geval nu al op!

 

Bron: DroidApp, Emerce

Meer nieuws over: