‹ Alle nieuwsberichten

De Google-app gaat Facebook en Twitter achterna

De Google-app gaat Facebook en Twitter achterna

De Google app, voorheen bekend als Google Now, ondergaat en metamorfose! Eén update van Google Feed, onderdeel van de app, wordt de komende weken wereldwijd uitgerold.

Persoonlijk

De Google Feed, het nieuwsonderdeel van de Google-app, is vanaf vandaag beschikbaar in de Verenigde staten en wordt binnenkort wereldwijd uitgerold. De Google App, eerder bekend als Google Now, bestaat al sinds 2012. De nieuwe uitrol maakt duidelijk dat Google de concurrentie aan wil gaan met andere sociale media.

De vernieuwde Feed is namelijk nog persoonlijker geworden, je vindt er allerlei artikelen die op basis van jouw voorkeuren in het overzicht verschijnen. Google bepaalt je voorkeuren voor een gedeelte op basis van je zoekgeschiedenis. Ook verschijnen updates over je favoriete BN’ers, series en sportteams automatisch in de Feed.

Zelf kiezen

Waar je er voorheen bij Google Now alleen voor kon kiezen om sommige onderwerpen niet meer te volgen, kun je in de nieuwe Google Feed ook zelf onderwerpen selecteren om te volgen. Daar komt bij dat de Feed je niet alleen het laatste nieuws toont, maar krijg je ook nieuwtjes te zien die je wellicht gemist hebt.

Google wil er ook bij horen

Het lijkt er dus een beetje op dat Google mee wil doen met de grote jongens zoals Facebook en Twitter. Net als bij Facebook kan je zelf bepaalde onderwerpen ‘volgen’ (bij Facebook zijn dit dan echter pagina’s of personen), waardoor je de hele dat het laatste nieuws over je interessegebieden voorgeschoteld krijgt.

Op één onderdeel onderscheidt Google zich wel duidelijk: je kiest zelf je interessegebied, maar niet je medium. Je kunt dus een nieuwsbericht over een bepaald onderwerp van verschillende bronnen verwachten. Dit wordt gezien als een aanvulling op Googles Fact Check-functie. Door op de header van een artikel te klikken krijg je meer informatie over het onderwerp.

Blijft er dan niets hetzelfde?

De Google-app was tot nu toe vooral gericht op het bieden van informatie die met je omgeving te maken had. Dit zijn bijvoorbeeld het weerbericht, het file-overzicht van de omgeving waarin jij je bevindt en de laatste vertrektijden van je bus. Deze informatie gaat in de nieuwe app niet verdwijnen, maar verschijnt nu lager in het overzicht onder het kopje ‘Updates’. Je kunt dus gewoon de Google-app blijven checken om te kijken wanneer je bus vertrekt.

Bron: Android Planet, Androidworld

Meer nieuws over: