‹ Alle nieuwsberichten

Zien we 31 juli een nieuwe highend Nokia-smartphone?

Zien we 31 juli een nieuwe highend Nokia-smartphone?

Volgens een betrouwbare bron brengt HMD Global, het bedrijf achter smartphones met de naam Nokia, op 31 juli zijn eerste highend-smartphone uit. De Nokia-toestellen die tot nu toe verschenen, zoals de Nokia 3 en 5, zijn midrange-telefoons.

Nokia 8 met dubbele camera

Het topmodel gaat naar verwachting de Nokia 8 gaan heten en lijkt te beschikken over de nieuwste specificaties. Aan de achterkant krijgt de telefoon waarschijnlijk een dubbele camera. De dubbel set-up wordt zeer vaker toegepast op smartphones, maar heeft bij verschillende merken verschillende uitvoeringen. Zo gebruiken Apple en LG de dubbele camera om optische zoom te stimuleren, voor een betere scherptediepte-effect. Bij de dual-camera van Huawei maakt een van de twee camera's zwart-wit foto's voor meer detail en de andere maakt gewoon kleurenfoto's. Vervolgens worden de plaatjes tot één foto gecombineerd. Hoe HDM de dubbele camera gaat gebruiken is nog onbekend.

Snapdragon 835-processor en 64GB opslag

De bron, de Duitse website WinFuture, schrijft verder dat de Nokia 8 een Snapdragon 835-soc van Qualcomm gaat krijgen, dit is de meest recente highend-processor van de Qualcomm. Deze processor zorgt voor een razendsnelle en vloeiende bediening. De Nokia-telefoon krijgt vermoedelijk een opslagcapaciteit van 64GB en biedt waarschijnlijk dual-sim ondersteuning, zodat je twee simkaarten in het toestel kwijt kunt.

Nokia 8 prijs

Volgens de Duitse website gaat de Nokia 8 tussen de €550 en €600 kosten. Daarbij wordt een adviesprijs van €589,- genoemd. Het is nog niet zeker wanneer de Nokia 8 gepresenteerd gaat worden, maar het lijkt er nu op dat dit al op 31 juli is. In dat geval hoeven we niet lang meer te wachten!

Houd belsimpel.nl/nieuws in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent de Nokia 8. En hier vind je het huidige aanbod van Nokia-telefoons.

Bron: WinFuture via Tweakers

Meer nieuws over: