‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomweekoverzicht van week 28 | 2017

Het telecomweekoverzicht van week 28 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Honor 9 breekt verkooprecord, vernieuwingen in Facebook Messenger en telefoonmerk Vertu failliet.

Honor 9 breekt verkooprecord

Honor, het dochterbedrijf van Huawei, bracht midden juni het nieuwste vlaggenschip uit: de Honor 9. Het was al snel duidelijk dat het toestel in de smaak zou vallen, onder andere door de dubbele camera met bokeh-effect, highend HiSilicon Kirin 960-chipset, 4 GB werkgeheugen, 5.15-inchbeeldscherm en infraroodsensor. Bovendien heeft de Honor 9 een zeer opvallend uiterlijk, dankzij de glanzende behuizing van metaal met daar overheen een laag glas.

Een maand na de lancering komt de CEO met verkoopcijfers en blijkt dat in een maand al meer dan een miljoen smartphones zijn verkocht. Dit is een record voor het merk, van de Honor 8 werden in de eerste twee maanden 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Dit zorgt er ook voor dat de Honor 9 op veel plaatsen uitverkocht is. Het merk geeft aan de productie op te schroeven om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Bron: GSMArena

Reclames in Facebook Messenger

Heb jij ook braaf de Messenger-app gedownload toen Facebook de chat in de Facebook-app onbruikbaar maakte? Met jou vele miljoenen anderen! Nu wordt duidelijk waarom Facebook zijn gebruikers op zo’n ruwe manier dwong een tweede app te downloaden: extra reclame-inkomsten. Binnenkort worden er namelijk ook in de Facebook Messenger-app reclames getoond. De advertenties zullen in het home-scherm tussen je recente gesprekken verschijnen en ongeveer de ruimte van drie chats in beslag nemen. Gebruikers kunnen de reclames in de komende weken al zien verschijnen, maar de volledige uitrol duurt tot het einde van het jaar.

Bron: Venturebeat, GSMArena

Telefoonmerk Vertu failliet

Vertu produceerde luxe smartphones voor de rich and famous. De telefoons zijn gemaakt van dure materialen en een zeer opvallend ontwerp met een hoog blingbling gehalte die voor tienduizenden euro’s verkocht werden. Echter verkeerde de fabrikant al langer in zwaar weer en had te maken met hoge schulden. Oorspronkelijk was Vertu eigendom van Nokia, die de telefoontak in 2012 verkocht. Enkele maanden geleden werd het merk gekocht door een nieuwe eigenaar, die in een poging het bedrijf te redden de prijzen van de telefoons fors verlaagde. Dit bleek helaas geen effect te hebben.

Bronnen: Tweakers, NU.nl