‹ Alle nieuwsberichten

De eerste afbeelding van de Google Pixel 2?

De eerste afbeelding van de Google Pixel 2?

Android Police lijkt de hand te hebben gelegd op de eerste afbeelding van de Google Pixel 2!

Android Police, een betrouwbaar platform dat doorgaans voorzichtig is met geruchten en zijn eigen bronnen heeft, publiceerde vanochtend een foto van wat zij vermoeden dat de Google Pixel XL 2 is. Het platform maakt hierbij de kanttekening dat niet duidelijk is of dit al een gefinaliseerd ontwerp is. Er zouden dus nog klein dingen aangepast kunnen worden.

Opvallend aan het ontwerp zijn de knijpbare zijkanten, een feature die onlangs voor het eerst werd gebruikt op de HTC U11. Deze functie werd met gematigd enthousiasme ontvangen, wat het opmerkelijk maakt dat Google de feature aan de Pixel 2 lijkt toe te voegen. Verder heeft het 6-inchscherm zeer smalle schermranden en krijgt het waarschijnlijk een 2:1 verhouding. Hiermee treedt Google in de voetsporen van de LG G6. Het scherm zelf zou plat zijn, maar het glas heeft naar verwachting gebogen randen.

Android Police vermoedt dat LG de producent van de Google Pixel 2 is, maar er gaan ook geruchten dat het misschien HTC is, vanwege de knijpbare randen.

Geschiedenis van Google-telefoons

Google is een enorme speler in de telecommarkt, omdat het bedrijf eigenaar is van veruit het grootste besturingssysteem ter wereld: Android. Deze rol was dus redelijk indirect, maar daar kwam verandering met de Nexus-lijn waar in 2012 het eerste toestel van uitkwam. Hiervoor ging Google de samenwerking aan met onder andere HTC, Samsung, LG en Huawei, die de Nexus-toestellen produceerden. De producerende fabrikanten hadden bij de Nexus-serie dus een grote vinger in de pap.

Dit veranderde in 2016, toen de eerste Google Pixel uitkwam. Deze telefoons ontwikkelt Google van begin tot eind en alleen het daadwerkelijke produceren laat Google door andere fabrikanten doen. Voor de ontwikkeling van de Google Pixel 1 had Google maar kort de tijd. Het toestel maakte enorme indruk qua prestaties, maar men vond het uiterlijk wat gewoontjes. Wij zijn benieuwd hoe het nieuwe toestel ontvangen gaat worden! De telefoon zal naar verwachting in oktober gepresenteerd worden.

Bronnen: Android Police, WANT

Meer nieuws over: