‹ Alle nieuwsberichten

Camerafabrikant RED komt met holografische smartphone!

Camerafabrikant RED komt met holografische smartphone!

High-end camerafabrikant RED heeft aangekondigd dat ze een nieuwe smartphone aan het ontwikkelen zijn, een zeer bijzonder exemplaar. Naar eigen zeggen heeft RED’s smartphone namelijk een holografisch scherm! Dankzij nanotechnologie zou het toestel zowel 2D als 3D-content kunnen weergeven. Hier lees je alles wat we nu weten over de RED Hydrogen!

Red Camera Company

Het bedrijf Red Digital Cinema Camera Company is een Amerikaans bedrijf dat high-end foto- en videocamera’s maakt. Hoewel het bedrijf een belangrijke speler is op de cameramarkt, belanden ze door het maken van een smartphone dus in onbekende wateren. Voorheen werden er overigens vaker camera’s ‘geteased’ op de site van RED, op dezelfde manier als deze smartphone. De ervaring leert dat deze toestellen, al dan niet na wat vertraging, uiteindelijk daadwerkelijk te koop werden aangeboden. Dat biedt dus goede hoop voor de daadwerkelijke komst van de eerste holografische smartphone.

Holografisch scherm

Er is nog niet veel bekend over de telefoon en het bijzondere scherm. In een PDF-infobestand heeft de camerafabrikant het over een 5.7 inch ‘Hydrogen Holographic Display’ dat zowel 2D- als 3D-content kan weergeven. Dit betekent dat het toestel als normale smartphone te gebruiken is, maar desgewenst 3D content en holografische 4-view plaatjes kan weergeven. Voor die laatste 4-view-content gebruikt de fabrikant zijn eigen bestandsindeling H4V. De technologie zou helemaal nieuw zijn, en dus verschillen van bekende technologieën (bijvoorbeeld uit de Nintendo 3DS).

Andere specs

Verder is er bekend dat het toestel gaat draaien op Android en beschikt over een MicroSD-kaartslot. Inmiddels is er ook een bewerkte foto van de achterkant van de RED Hydrogen opgedoken, waarop een 3,5mm-aansluiting en een USB-C-poort te zien zijn. Ook is er, zoals van een camerafabrikant te verwachten is, een prominent aanwezige camera te zien aan de achterkant van de Hydrogen.

Daarnaast zal de RED Hydrogen ondersteuning bieden aan verschillende modulaire componenten. Via een speciale aansluiting kun je verschillende modulaire componenten aan de telefoon toevoegen. Naar verwachting gaat het hier vooral om cameracomponenten, zoals bijvoorbeeld een speciale camera om 3D-content mee te filmen die je direct op het toestel kunt bekijken.

Prijskaartje

RED vraagt 1195 dollar voor het aluminium instapmodel van de holografische telefoon. Ga je voor de titanium versie, dan mag je 1595 dollar overmaken naar RED. Een stevig prijskaartje dus. Het toestel is waarschijnlijk dan ook vooral bedoeld voor klanten die al bekend zijn met het merk.

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/media.belsimpel.nl/Nieuws/smartphoneHologram.jpg

Eerste stap naar holografische telefoons?

Het is natuurlijk nog even afwachten hoe de ‘helemaal nieuwe’ technologie gaat uitpakken en of we hier te maken hebben met het eerste écht goed werkende holografische scherm. Mocht dit het geval zijn, dan is het niet ondenkbaar dat andere smartphonefabrikanten de technologie zullen overnemen en implementeren in nieuwe telefoons. In het eerste kwartaal van 2018 weten we waarschijnlijk meer, want dan heeft RED gepland om de eerste toestellen te verkopen.

Bron: Nu Tech, RED, The Verge, Allaboutphones, Androidplanet