‹ Alle nieuwsberichten

Samsung blokkeert toewijzing Bixby-knop van Galaxy S8 aan andere apps

Samsung blokkeert toewijzing Bixby-knop van Galaxy S8 aan andere apps

Nieuws over de Bixby! Amerikaanse Samsung Galaxy S8-toestellen hebben recent een Bixby-update ontvangen. Is de spraakassistent eind van dit jaar geschikt voor Engels?

Bixby-knop alleen voor Bixby

De Samsung Galaxy S8 is uitgerust met een extra knop, waar zeer positief op gereageerd werd vanuit de smartphone-community. Toen bleek dat deze knop puur bedoeld was voor Bixby waren er al een hoop minder vrolijke gezichten. Gelukkig sloegen een aantal bollebozen meteen aan het ontwikkelen en kwamen er al snel apps waarmee je zelf een app kunt toewijzen aan deze knop. Deze werden al gauw geblokkeerd door Samsung, maar ook daarvoor is weer een oplossing verzonnen; apps die Bixby sluiten en direct een gekozen app openen als je op de knop drukt. In Amerika heeft Samsung nu een update doorgevoerd waardoor ook deze apps niet meer werken. Dit lijkt een aanwijzing dat deze update ook binnenkort naar de Benelux komt.

Voorlopig teleurstellend

De reden voor het blokkeren van functie om zelf apps toe te wijzen aan de Bixby-knop is op zijn zachtst gezegd discutabel. Voorlopig is Bixby namelijk nog niet in het Engels te gebruiken, laat staan in het Nederlands. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft beloofd dat Bixby aan het eind van dit jaar meer talen zal ondersteunen, waaronder Engels, Chinees en Duits. Helaas blijkt er wat vertraging op te zijn gelopen, omdat er te weinig data is verzameld, dus het is afwachten of deze planning gehaald wordt. Voor nu hebben Amerikanen dus de beschikking over een Koreaans sprekende Bixby, waar geen andere functie meer aan toegewezen kan worden.

Hoge potentie, hoge verwachtingen

Bixby werd eerder dit jaar samen met de Galaxy S8 en S8+ gelanceerd door Samsung om de concurrentie aan te gaan met bekende spraakassistenten zoals Siri (Apple), Google Assistant en Cortana (Microsoft). De assistent zou naast smartphones ook gaan werken op andere Samsung-apparaten, zoals koelkasten en tv’s. Net als zijn concurrenten is Bixby ontwikkeld om volledige besturing over je apparaten te geven, maar dan met je stem in plaats van je vingers. Bixby leert van de dingen die je zegt, zodat de assistent je in het vervolg sneller begrijpt. 

PS: door de regels heen lees je dat de Bixby-remapping apps in Nederland nog wel werken, waaronder deze. Open de link op je telefoon, want in je browser is ie wel geblokkeerd. Als iemand het vraag: dit heb je niet van ons..!

Bron: Tweakers, AndroidPolice

Meer nieuws over: